anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Comandă mafiotă: crimă. Traficanţi „executaţi“ pentru că au încălcat Omerta

GALERIE
plugaru
  • plugaru
- +
Dezvăluiri terifiante din interiorul celei mai ample reţele din Iaşi a ţigărilor de contrabandă: traficanţi „executaţi“ pentru că au încălcat Omerta, când au fost chemaţi la Poliţie. Dosarul de crimă organizată se află pe rolul justiţiei ieşene. Unul dintre cei mai mari şi periculoşi rakeţi basarabeni aciuaţi după Revoluţie la Iaşi, Marian Chirilă Plugaru, zis „Căpcăunul“, le-a tras o corecţie unor traficanţi de ţigări din subordine despre care credea că l-au trădat la Poliţie. Victimele au fost bătute cumplit şi îndelung într-un bar, intenţia părând a fi lichidarea fizică, însă niciunul nu a avut curaj să depună plângere. Amănunte despre cum funcţionează adevărata mafie a contrabandiştilor, în rândurile următoare.

Numele lui Marian Chirilă Plugaru, zis „Căpcăunul“, sau „Şarpele“, nu este unul foarte cunoscut opiniei publice, însă de notorietate în rândul lumii interlope, dar şi al organelor de Poliţie. Fără a se făli pe Facebook, şi evitând apariţiile publice, Plugaru deţinea în anii din urmă o importantă felie a contrabandei cu ţigări aduse din Republica Moldova, având relaţii importante atât în rândul autorităţilor, cât şi a lumii interlope, în special cea din ţara vecină. În 2015, gruparea lui Plugaru, din care aparţineau peste 30 de persoane, a fost decapitată de DIICOT Iaşi. Procurorii au trimis în judecată 34 de persoane, printre care şi pe „Căpcăun“, într-unul dintre cele mai stufoase dosare instrumentate vreodată la Iaşi: peste 25 de volume de documente. Cum-necum, Plugaru a scăpat printre degetele autorităţilor şi a fugit în Republica Moldova. Locotenenţii şi săgeţile sale au fost judecaţi şi condamnaţi la Tribunalul Iaşi, acuzaţiile fiind de constituire a unui grup infracţional, dare de mită şi tentativă la omor. Decizia de condamnare a membrilor grupării Plugaru nu este însă definitivă, şi procesul s-a reluat, recent, la Curtea de Apel Iaşi.

Răzbunarea din bar

Marian Chirilă Plugaru a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română şi a fost prins în 2017, în ţara vecină. El nu este nici acum extrădat în România, chiar dacă, acum câteva săptămâni, a cerut să fie prezent la proces. „Căpcăunul“ este judecat într-un dosar disjuns aflat în fază incipientă la Tribunal, însă care a fost suspendat odată cu declararea stării de urgenţă. În actele din dosar am descoperit o poveste care demonstrează cum îşi conducea Plugaru cu mână de fier gruparea.

Pe 11 septembrie 2014, două dintre săgeţile sale au fost prinse de un echipaj de Poliţie cu peste 10.000 de pachete de ţigări într-o maşină. Bănuind că săgeţile l-ar fi turnat la Poliţie, două săptămâni mai târziu Plugaru a decis să le aplice „o corecţie“. Pe 24 septembrie, cei doi bărbaţi a fost chemaţi la un bar din zona Bucşinescu, ce era administrat la acea vreme de un alt membru al grupării lui Plugaru. Victimele au intrat în bar, unde Plugaru se afla alături de alte patru persoane. Acolo, au fost bătute cu sălbăticie, cu pumnii şi bărdiţele. Poliţiştii au fost sesizaţi la un moment dat despre incident, însă când au ajuns la bar au găsit uşa încuiată. În cele din urmă, agenţii au reuşit să intre, însă în bar nu a mai fost găsit Plugaru, acesta fiind ajutat de administrator să fugă pe uşa din spate.

În primă fază cele două victime au formulat plângeri, însă, ulterior, le-au retras. Una dintre ele a spus că, de fapt, a fost lovită de un cal. Complicii lui Plugaru din acea zi au fost condamnaţi deja pentru tentativă la omor, pedepsele fiind şi de 12 ani de închisoare. Plugaru, care nu a fost încă audiat despre acel incident, este şi el judecat pentru tentativă la omor, şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă similară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.