Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comenzile de BLACK FRIDAY venite din județul Iași, în top. Miroslava a depășit municipiul

GALERIE
black friday
  • black friday
- +
Locuitorii din judeţul Iaşi nu au stat departe de promoţiile lansate de comercianţii online cu ocazia Black Friday. Una dintre surprize a fost furnizată de o comandă din Paşcani, în valoare de 60.000 de lei, care s-a dovedit la un moment dat al zilei de ieri a fi cea mai mare din ţară. Ulterior, locul Paşcaniului a fost adjudecat de către localitatea Bacleş (Mehedinţi), cu o comandă de 158.714 lei. De asemenea, la emag.ro, în top vânzări la 1.000 de locuitori a figurat şi comuna Miroslava, care a fost înaintea Iaşului. La momentul respectiv, Miroslava avea 67,92 de produse vândute la 1.000 de locuitori faţă de 54.92 câte avea Iaşul; comuna era pe locul şase la nivel naţional, iar municipiul pe zece. În vârf, la începtul campaniei, Miroslava a atins 85 produse/1.000 de locuitori achiziţionate prin eMag, moment în care Iaşul nu se afla în top 10. Cifrele prezentate aici nu sunt definitive, ele prezintă o poză la un anumit moment dat al zilei de ieri. Clasamentele finale vor fi prezentate cel mai probabil zilele următoare.

O geantă Prada de 7.590 de lei a fost cel mai scump produs vândut de Black Friday până la ora 13.30, în condiţiile în care stocurile produselor de lux s-au epuizat şi cu peste 50% în cazul anumitor branduri, iar vânzările totale au depăşit 18 milioane lei până în prezent, a anunţat vineri retailerul Fashion Days.

„Până la ora 13:30, cel mai scump produs vândut pe Fashion Days de Black Friday este o geantă Prada de 7.590 de lei, cumpărată de un client din Bucureşti. Cel mai scump ceas, Longines în valoare de 6.490 de lei, a fost cumpărat de un client din Iaşi“, se arată în comunicat.

Topul celor mai scumpe produse vândute vineri este completat de o altă geantă Prada (6.378 de lei, o bucată vândută) şi de două ceasuri Rado (5.890 de lei bucata). Pentru această campanie, Fashion Days a făcute achiziţii din ca­tegoriile bijuterii cu diamante, genţi şi accesorii de lux, iar procentele în care stocurile s-a epuizat până la această oră au fost de peste 50% în câteva cazuri: Valentino (stoc epuizat 80%), Burberry (77%), Montblanc (75%), Tissot (50%), Jimmy Choo (45%) şi Prada (40%).

Peste 55% din stocul de produse alocat pentru Black Friday s-a epuizat, produsele cele mai căutate fiind televizoarele şi telefoanele mobile, a anunţat vineri retailerul evoMAG. Produsele cele mai căutate au fost televizoarele şi telefoanele mobile, iar compania a suplimentat stocurile în cazul acestor categorii.

„Există în continuare o cerere foarte mare pentru produsele vedetă, precum televizoare, telefoane mobile si electrocasnice mici. Am suplimentat stocul cu aproape 1.000 de televizoare şi peste 2.000 de smartphone-uri“, a afirmat directorul evoMAG, Mihai Pătraşcu, în cadrul comunicatului.

Până la ora 13:00 au fost înregistrate peste 15.000 de produse comandate şi un număr de peste 200.000 de vizitatori unici pe site, potrivit retailerului. Din totalul comenzilor, 10% presupun ridicarea produselor din showroom, iar peste 30% au fost plătite online, cu cardul. Cel mai scump produs vândut, până în ora 13:00, a fost un televizor 4k, Samsung, cu diagonala 190 cm, în valoare de 11.000 lei, potrivit companiei.

Valoarea totală a comenzilor înregistrată de Black Friday de cel mai mare retailer din România, eMag, era de 202,98 milioane de lei (43,8 milioane euro), la ora 11:06, la peste patru ore de la începerea evenimentului, fiind vândute aproape 565.000 de produse, potrivit informaţiilor afişate de retailer.

eMag a vândut 37 ceasuri şi bijuterii de lux, peste 1,7 kilograme de aur şi 96 de pachete turistice. Produsele pentru casă, electrocasnicele mici (peste 77.600), televizoarele (peste 26.800) şi telefoanele (peste 23.000) şi au fost cel mai bine vândute produse. Numărul maxim de vizitatori simultan pe site a depăşit 470.000, aproape 74% dintre vizite au fost efectuate de pe mobile, iar peste 30% dintre plăţi au fost efectuate cu cardul. Numărul vizitelor efectuate pe site a depăşit 3,3 milioane.

Localitatea cu cele mai multe achiziţii per 1.000 de locuitori este Scorniceşti (336), urmată de Chiajna (155), Popeşti-Leordeni (110) şi Floreşti (108). Cele mai mari valori înregistrate pe o singură comandă au fost în Cluj-Napoca (90.000 lei), Morteni (66.200) şi Paşcani (60.000).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri