Comisia de urbanism: zece proiecte aprobate online. Trei dintre acestea sunt de anvergură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comisia de urbanism: zece proiecte aprobate online. Trei dintre acestea sunt de anvergură

GALERIE
blocuri
  • blocuri
- +

Comisia de urbanism a aprobat toate proiectele urbanistice propuse într-o şedinţă care s-a desfăşurat, în premieră, „la distanţă”. Membrii Comisiei au votat prin intermediul poştei electronice după ce, anterior, au primit documentaţiile tot în mediul online. Din informaţiile „Ziarului de Iaşi”, toate cele 10 proiecte au primit undă verde, iar iniţiativele sunt mai aproape de momentul în care pot fi aprobate în plenul Consiliului Local (CL) şi, ulterior, să fie emise autorizaţiile de construire. 

Aşa cum „Ziarul de Iaşi” a relatat ieri, cel puţin trei dintre cele 10 proiecte sunt de anvergură. În Bucium a fost aprobat ansamblul rezidenţial cu aproape 130 de imobile cu un regim mic de înălţime (demisol, parter, un etaj şi al doilea etaj retras). Proiectul are ca beneficiar un om de afaceri britanic, iar zona de construire se află la circa 1,5 km de Plopii fără Soţ. Unele dintre clădiri au mai multe tronsoane, fiind vorba în special de duplexuri. În Dacia, după bariera BJATM, pe partea dreaptă pe sensul de mers spre Piaţă, a fost aprobat proiectul firmei Comat: pe un teren de 23.000 mp vor fi construite 8 blocuri cu 10 etaje, unul cu 18 etaje şi altul cu 6 etaje.

Ansamblul este delimitat de străzile Serg. Grigore Ioan (la est), Lupiţei şi calea ferată (la nord), o nouă arteră propusă (la vest) şi str. Tabacului (la sud). Tot în Dacia, între Piaţă şI calea ferată, dar pe un tronson al str. Rampei, a fost aprobat un alt ansamblu rezidenţial, propus de firma BCC Agregate în locul actualei staţiei de betoane care va fi mutată în Parcul Industrial Miroslava. Astfel, pe un teren de 16.500 mp va fi construit ansamblu cu funcţiuni mixte: locuinţe colective, birouri şi servicii cu funcţiuni complementare.

În total, vor fi amenajate 340 locuri de parcare şi un număr estimate de 270 de apartamente în imobilele propuse. Celelalte proiecte urbanistice incluse pe ordinea de zi fac referire la construirea de construirea unor alte locuinţe colective (Centru şI Bucium), locuinţe individuale (Bucium şi Copou) şi a unui spaţiu comercial cu birouri şi vulcanizare în zona Cantemir.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.