Comori ascunse în Iași, sâmbătă. Sute de cercetași din țară vin la noi să se lupte și cu un ”balaur”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comori ascunse în Iași, sâmbătă. Sute de cercetași din țară vin la noi să se lupte și cu un ”balaur”

GALERIE
cercetasi
  • cercetasi
- +

Dacă e luna aprilie, atunci e ScoutIS, eveniment organizat de Organizația Națională Cercetașii României- filiala Sf. Dumitru Valea Lupului.  

Anul acesta, Centrul Local Sf. Dumitru găzduiește a VII-a ediție, sub denumirea Sfântul Gheorghe și balaurul cu 7 capete, în perioada 21-24 aprilie. Cei aproximativ 250 de participanți, din 22 de grupuri de cercetași răspândite pe tot cuprinsul țării, vor trece timp de trei zile prin probe care le vor testa abilitățile de viață, dar îi vor ajuta și să deprindă curajul de a înfrunta, ca niște adevărați cavaleri, “balaurii” din viața lor.

Festivalul va avea în centru viața cavalerilor și a domnițelor din timpurile medievale, urmând să se desfășoare activități specifice acelor timpuri: dansuri medievale, ateliere meșteșugărești sau construcții din lemn.

Ziua de sâmbătă va fi marcată de o căutare de comori în orașul Iași, în care cercetașilor li se va testa curajul și spiritul de echipă, urmând să realizeze o serie de provocări, avându-l ca model cavaleresc pe Sfântul Gheorghe, ocrotitorul cercetașilor din întreaga lume, care îi va învăța cum să lupte cu greutățile și obstacolele de zi cu zi, care stau în calea unei vieți trăite cu sens, în solidaritate și prietenie cu ceilalți, în conformitate cu valorile și principiile cercetășiei, care nu s-au schimbat în cei peste 100 de ani de existență.

În cadrul evenimentului va avea loc și un  spectacol cercetășesc, în care fiecare centru va avea ocazia să își prezinte talentele și să îi încânte pe ceilalți, într-o atmosferă de bucurie și sărbătorire a activităților din celelalte zile, care le vor pune abilitățile și cunoștințele la încercare.

Evenimentul va putea fi urmărit și pe pagina de facebook  valealupului 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.