Compania Antibiotice SA a raportat un profit brut la nouă luni de peste 18 milioane de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

COMUNICAT DE PRESA

Compania Antibiotice SA a raportat un profit brut la nouă luni de peste 18 milioane de lei

GALERIE
Antibiotice SA
 • Antibiotice SA
- +

Compania Antibiotice SA (simbol ATB) a remis Bursei de Valori Bucureşti raportul ce cuprinde rezultatele economico-financiare aferente primelor 9 luni ale anului 2020, astăzi 12 noiembrie 2020.

 

În contextul anului 2020, marcat de efectele pandemiei cu virusul SARS-Cov2, Antibiotice și-a adaptat strategia la noile condiții din piață și a identificat soluții pentru realizarea obiectivelor propuse. Astfel, la data de 30.09.2020 compania a înregistrat venituri totale în valoare de 258,08 milioane lei și cheltuieli totale în valoare de 239,43 milioane lei. Corespunzator acestor indicatori, profitul brut  a fost de 18,65 milioane lei, la nivelul valorii rectificate în Bugetul de Venituri și Cheltuieli. Veniturile din vânzări au atins valoarea de 203,44 miloane lei. Afacerile la export au echilibrat veniturile obținute de companie prin creșterea ponderii acestora la 53,6% în perioada analizată.

Consolidarea vânzărilor pe piețele internaționale, motor de dezvoltare a afacerii

Pe fondul crizei mondiale generate de răspândirea virusului SARS-Cov 2, compania Antibiotice a fost identificată de partenerii internaționali ca un important și sustenabil producător de medicamente antiinfecțioase sterile injectabile. Câștigarea de licitații în sistem internațional demonstrează recunoașterea calității produselor companiei și disponibilitatea de a oferi acces populației Europei la medicamente de maximă importanță folosite în tratamentul bolilor asociate acestei pandemii.

În principal, compania a avut în vedere acoperirea nevoii de medicamente pentru pacienții din România, dar în același timp și-a respectat contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii externi, astfel activitatea de export și-a atins obiectivele de vânzare, la nivelul de 109,04 milioane lei.

Vânzările de produse finite în teritoriile în care Antibiotice are deschise reprezentanțe (Vietnam, Republica Moldova, Ucraina, Serbia) au înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2020 un salt de 20% în comparație cu perioada similară a anului precedent.

Totodată, prin intermediul distribuitorilor din aceste teritorii cât și de pe  piețe dezvoltate din Uniunea Europeană (Danemarca, Norvegia, Olanda, Marea Britanie, Franța, Spania) sau Statele Unite ale Americii au fost onorate numeroase solicitări de susținere a sistemelor sanitare internaționale cu medicamente antiinfecțioase asociate tratamentului Covid-19.

În ce privește exportul de Nistatină - produs pentru care compania este recunoscută ca lider mondial - a fost înregistrată o creștere cu 5% comparativ cu aceiași perioadă a anului precedent. Antibiotice intentionează să-și mărească producția pentru această substanță activă, prin îmbunătățirea procesului de fabricație, ceea ce crează premize sănătoase de consolidare a afacerii pe termen lung.

Adaptarea strategiei de vânzare pe piața internă la noul context

În primele 9 luni, Antibiotice și-a menținut poziția  de lider în piața farmaceutică relevantă din România, cu o cotă valorică de 14%. De asemenea, compania a reușit în contextul pandemic actual să fructifice notorietatea dobândită la formele farmaceutice tradiționale (topice și sterile).

În această perioadă, spitalele și farmaciile cu circuit deschis au fost marcate de o scădere a consumului medicamentelor care se adresează altor boli, decât celor asociate Covid 19. Acest lucru a fost determinat de restricțiile impuse pacienților, în perioada stării de urgență, în ceea ce privește accesul la medicație (deplasări restricționate, zone carantinate și internări aproape exclusive pentru pacienții infectați cu virusul Sars–CoV2). În aceste condiții, valoarea vânzărilor Antibiotice către aceste segmente au înregistrat valoarea de 226,5 milioane lei. Două treimi din vânzările către pacienți ale companiei sunt realizate pe portofoliile Antiinfecțioase, Sistem Cardiovascular și Dermatologie.

Dezinfectanți de suprafețe autorizați, dezinfectant de mâini în curs de autorizare

În contextul nevoilor crescute de materiale de protecție, compania Antibiotice a demarat cercetarea și testarea de dezinfectanți produși pe fluxurile proprii, două soluții dezinfectante pentru suprafețe ambalate în flacoane de 1 și 5 litri conform autorizației de punere pe piață eliberată de Institutul Cantacuzino.

Formula propusă de echipa de cercetare pentru gelul dezinfectant pentru mâini este în acest moment în analiză în cadrul unui laborator extern acreditat.

Măsuri de siguranță pentru protejarea sănătății angajaților

Pe parcursul acestor luni de situație excepțională, compania Antibiotice a implementat politici de siguranță  pentru protejarea sănătății angajaților. Dintre măsurile asumate amintim: asigurarea angajaților cu echipamente speciale de protecție, igienizarea și dezinfectarea constantă a spațiilor, suplimentarea mijloacelor de transport și modificarea programului de lucru, munca la domiciliu, adaptarea spațiilor de muncă la distanțarea socială, testarea preventivă a angajaților pentru limitarea unei posibile contaminări la nivelul fabricii. 

Antibiotice la data de 30.09.2020:

 • Veniturile din vânzări pe piața internațională reprezintă 53,6% din totalul veniturilor din vânzări;
 • Realizarea unui profit brut în valoare de 18,65 milioane lei, la nivelul valorii planificate;
 • Producția a două soluții  dezinfectante pentru suprafețe, ambalate în flacoane de 1 si 5 litri;
 • Preocuparea permanentă pentru siguranța și sănătatea angajaților  prin identificarea măsurilor necesare pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul salariaților.

Persoanele interesate de a afla mai multe informații, pot consulta Raportul administratorilor la 9 luni, 2020 pe site-ul Bursei de Valori București (www.bvb.ro), al Autorității de Supraveghere Financiară (www.asfromania.ro) sau pe pagina web a companiei Antibiotice SA (www.antibiotice.ro), secțiunea “Investitori > Informatii financiare > Raportari financiare”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.