Compania Antibiotice SA va acorda dividende de 6,7 milioane lei pentru 2018
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Compania Antibiotice SA va acorda dividende de 6,7 milioane lei pentru 2018

GALERIE
antibiotice sa
  • antibiotice sa
- +

Plata către acţionari va fi realizată începând cu data de 20 septembrie s-a hotărât în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de ieri. Tot cu această ocazie au fost aprobate şi rezultatele financiare, cifra de afaceri pe 2018 fiind de 364 milioane lei, în creştere cu 8%, iar profitul de 34,3 milioane lei.

Compania Antibiotice SA a anunţat ieri modul în care va fi repartizat profitul înregistrat anul trecut. Într-un comunicat remis presei, producător local de medicamente arată că din câştigul de 34,3 milioane lei obţinut anul trecut, 6,7 milioane lei vor merge către acţionari prin intermediul dividendelor, iar restul de 27,59 milioane lei va fi repartizat către alte rezerve prevăzute de lege. Aceasta s-a hotărât ieri în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, potrivit comunicatului remis presei.

De asemenea, în AGA, de ieri, s-a stabilit că plata dividendelor să fie realizată după data de 20 septembrie 2019. Din totalul dividendelor, 3,5 milioane lei vor merge către acţionarul majoritar, iar restul de 3,15 milioane către persoanele juridice şi fizice care deţin restul de acţiuni la compania ieşeană. La sfârşitul anului trecut, capitalul firmei era împărţit astfel: 53,01% era deţinut de către Ministerul Sanătăţii, 15,39% de către Societatea de Investiţii Financiare Oltenia, iar restul aparţinea altor acţionari. Tot cu ocazia AGA s-au aprobat rezultatele financiare ale anului 2018. Astfel, se remarcă faptul că cifra de afaceri a companiei a urcat cu 8% până la valoarea de 364 milioane lei, iar profitul net a atins 34,3 milioane lei, fiind cu 2% mai mare faţă de 2017.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI

“Pe piaţa internă Antibiotice a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 9,4% în 2018 comparativ cu anul 2017 (conform notelor explicative la situaţiile financiare). În aceeaşi perioadă, potrivit datelor firmei de studii de piaţă Cegedim România, vânzârile din farmacii şi spitale au înregistrat o majorare de 7,4 procente, ajungând la valoarea de 339,3 milioane lei. În aceste condiţii, Antibiotice îşi menţine poziţia de lider pe segmentul medicamentelor generice şi OTC comercializate în spitale, cu o valoare de 85,8 milioane lei în 2018, în creştere cu 8%, faţă de valoarea înregistrată în 2017 (79,5 milioane lei), având o cotă de piaţă de 18%”, se arată în comunicatul remis presei.

Exporturile au înregistrat valori mai mari cu 6% faţă de anul precedent, ajungând la valoarea de 124 milioane lei (31,5 milioane USD) reprezentând astfel 35% din total vânzări. Produsul Nistatină, care reprezintă 52% din valoarea exportului, a înregistrat o creştere cu 10% faţă de 2017, fiind utilizat de producători din peste 50 de ţări ca materie primă pentru fabricaţia de comprimate, suspensii orale, preparate topice (creme, unguente) şi ovule. “Principala piaţă în creştere în 2018 a fost cea a Asiei, rezultat al deschiderii reprezentanţei proprii din Vietnam prin care s-au realizat vânzări mai mari cu 37%. În anul 2018, Antibiotice a inaugurat cea de-a treia reprezentanţă în pieţele internaţionale, de această data în Ucraina, o piaţă emergentă, cu ritm de creştere anuală de peste 15%.  Prin această strategie de expansiune teritorială, compania îşi extinde aria de dezvoltare în zona Rusia-CSI pentru portofoliul de produse finite”, conform sursei citate mai sus.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.