Compania CONEST, colaborări legale cu instituţii ale statului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Comunicat de presa

Compania CONEST, colaborări legale cu instituţii ale statului

GALERIE
Sigla conestGrafic 1Grafic 2
 • Sigla conest
 • Grafic 1
 • Grafic 2
- +

În contextul campaniei electorale pentru alegerile locale din Iaşi, în ultimele două săptămâni au apărut în spaţiul media unele informaţii false, tendenţioase sau cu un puternic caracter insinuant care fac referire directă la compania CONEST.

Ca urmare a acestui fapt, vă rugăm să primiţi spre difuzare următoarele precizări:

1. Ţinând cont că statul este principalul investitor în sectorul construcţiilor civile şi de infrastructuri rutiere din România, este firesc ca firma CONEST prin mărimea, experienţa şi capacitatea tehnico-profesională, să participe la licitaţiile organizate de instituţiile publice.

Astfel, în mod concret, încă din anul 1963, am executat lucrări de construcţii publice în Iaşi, Constanţa, Galaţi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Bacău, Neamţ şi alte judeţe, şi o vom face în continuare pentru că acesta este segmentul de piaţă în care activăm şi vom activa.

Beneficiarii noştri principali au fost: Consilii Judeţene, Primării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Mediului, Compania Naţională de Investiţii, Agenţia Naţională de Locuinţe, Regii Autonome Apă-Canal, Institutul Naţional al Patrimoniului, Aeroportul Iaşi şi mulţi alţii.

2. Din datele prezentate mai jos, se poate observa limpede că Primăria Iaşi nu este principalul nostru beneficiar. Volumul cifrei de afaceri al companiei CONEST este constituit în mod majoritar din relaţiile contractuale cu alţi clienţi.

Doar 25% din cifra de afaceri cumulată pe anii 2011-2014 este dată de contractele cu Primăria Iaşi.


3. Compania CONEST a participat şi a câştigat licitaţii organizate de Primăria Iaşi în mod legal, fără niciun fel de intervenţii oneroase, aşa cum aceste materiale insinuează. CONEST nu a apelat şi nu s-a folosit niciodată de influenţa angajaţilor din primărie pentru a câstiga licitaţii sau beneficii de orice altă natură.

TOATE licitaţiile s-au derulat prin sistemul electronic de achiziţii publice SEAP, un sistem perfect transparent şi la care oricine are acces şi poate verifica modul de îndeplinire a criteriilor de atribuire a contractelor.
Majoritatea proiectelor menţionate în aceste materiale au fost finanţate din fonduri europene. Aceste proiecte au criterii stricte şi riguroase în derulare (etape de execuţie, verificare, control şi decontare), fiind monitorizate şi verificate atât de organisme locale, cât şi regionale.Aşadar, nici un angajat al Primăriei Iaşi, indiferent de rangul acestuia, nu ar fi putut să influenţeze atribuirea acestor contracte participanţilor la licitaţii şi nici să decidă discreţionar efectuarea de plăţi către constructori.

4. De asemenea, compania CONEST nu a avut NICIODATĂ vreun angajat al Primăriei Iaşi ca reprezentant al său în relaţia cu această instituţie. Orice afirmaţii în acest sens sunt nefondate şi profund răuvoitoare.

5. Materialele la care facem referire, utilizând insinuări, fragmente de informaţii şi afirmaţii false, aduc un prejudiciu imens reputaţiei, credibilităţii şi seriozităţii cu care compania CONEST este implicată RESPONSABIL în dezvoltarea unui sector atât de necesar în România.

În consecinţă, vom face toate demersurile legale pe lângă instituţiile abilitate pentru a identifica şi a trage la răspundere pe autorii acestor grave dezinformări cu scopul evident al obţinerii de beneficii electorale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.