anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa

Compania CONEST, colaborări legale cu instituţii ale statului

GALERIE
Sigla conestGrafic 1Grafic 2
 • Sigla conest
 • Grafic 1
 • Grafic 2
- +

În contextul campaniei electorale pentru alegerile locale din Iaşi, în ultimele două săptămâni au apărut în spaţiul media unele informaţii false, tendenţioase sau cu un puternic caracter insinuant care fac referire directă la compania CONEST.

Ca urmare a acestui fapt, vă rugăm să primiţi spre difuzare următoarele precizări:

1. Ţinând cont că statul este principalul investitor în sectorul construcţiilor civile şi de infrastructuri rutiere din România, este firesc ca firma CONEST prin mărimea, experienţa şi capacitatea tehnico-profesională, să participe la licitaţiile organizate de instituţiile publice.

Astfel, în mod concret, încă din anul 1963, am executat lucrări de construcţii publice în Iaşi, Constanţa, Galaţi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Bacău, Neamţ şi alte judeţe, şi o vom face în continuare pentru că acesta este segmentul de piaţă în care activăm şi vom activa.

Beneficiarii noştri principali au fost: Consilii Judeţene, Primării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Mediului, Compania Naţională de Investiţii, Agenţia Naţională de Locuinţe, Regii Autonome Apă-Canal, Institutul Naţional al Patrimoniului, Aeroportul Iaşi şi mulţi alţii.

2. Din datele prezentate mai jos, se poate observa limpede că Primăria Iaşi nu este principalul nostru beneficiar. Volumul cifrei de afaceri al companiei CONEST este constituit în mod majoritar din relaţiile contractuale cu alţi clienţi.

Doar 25% din cifra de afaceri cumulată pe anii 2011-2014 este dată de contractele cu Primăria Iaşi.


3. Compania CONEST a participat şi a câştigat licitaţii organizate de Primăria Iaşi în mod legal, fără niciun fel de intervenţii oneroase, aşa cum aceste materiale insinuează. CONEST nu a apelat şi nu s-a folosit niciodată de influenţa angajaţilor din primărie pentru a câstiga licitaţii sau beneficii de orice altă natură.

TOATE licitaţiile s-au derulat prin sistemul electronic de achiziţii publice SEAP, un sistem perfect transparent şi la care oricine are acces şi poate verifica modul de îndeplinire a criteriilor de atribuire a contractelor.
Majoritatea proiectelor menţionate în aceste materiale au fost finanţate din fonduri europene. Aceste proiecte au criterii stricte şi riguroase în derulare (etape de execuţie, verificare, control şi decontare), fiind monitorizate şi verificate atât de organisme locale, cât şi regionale.Aşadar, nici un angajat al Primăriei Iaşi, indiferent de rangul acestuia, nu ar fi putut să influenţeze atribuirea acestor contracte participanţilor la licitaţii şi nici să decidă discreţionar efectuarea de plăţi către constructori.

4. De asemenea, compania CONEST nu a avut NICIODATĂ vreun angajat al Primăriei Iaşi ca reprezentant al său în relaţia cu această instituţie. Orice afirmaţii în acest sens sunt nefondate şi profund răuvoitoare.

5. Materialele la care facem referire, utilizând insinuări, fragmente de informaţii şi afirmaţii false, aduc un prejudiciu imens reputaţiei, credibilităţii şi seriozităţii cu care compania CONEST este implicată RESPONSABIL în dezvoltarea unui sector atât de necesar în România.

În consecinţă, vom face toate demersurile legale pe lângă instituţiile abilitate pentru a identifica şi a trage la răspundere pe autorii acestor grave dezinformări cu scopul evident al obţinerii de beneficii electorale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Final de campanie

Cătălin ONOFREI

Final de campanie

Începe alcătuirea bazei de selecţie a viitoarelor vedete de la vârful politicii româneşti.

Filmuletul zilei

opinii

„De ce” şi „cu cine”

Briscan ZARA

„De ce” şi „cu cine”

Când sunt multe semne de întrebare legate de adevăratele interese comunitare ale candidaţilor, e normal să îţi pui întrebarea dacă merită ca votant să te mai deplasezi la secţia de vot. Petru că întrebarea „Merită să votezi?” e direct izvorâtă din „Merită cineva să fie votat?”…

Dreptul de vot: secvenţe din istoria alegerilor

Ciprian IFTIMOAEI

Dreptul de vot: secvenţe din istoria alegerilor

În cei 30 de ani de democraţie postcomunistă, am contabilizat 35 de procese electorale organizate la nivel naţional la care mai putem adăuga şi referendumurile locale pentru deliberarea în probleme privind delimitarea administrativ-teritorială sau în alte chestiuni de interes comunitar. În ce măsură aceste alegeri au consolidat democraţia românească şi au adus bunăstare poate constitui o temă de reflecţie în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din anul pandemic 2020.

PSD şi delirul populist

Mihai DORIN

PSD şi delirul populist

De când se face politică, populismul şi demagogia au însoţit-o ca nişte umbre. Există însă o limită în toate, o linie roşie pe care dacă o treci cazi în ridicol şi te descalifici. Cu alte cuvinte, şi populismul se cuvine să aibă măsură, pentru a  nu se întoarce împotriva autorilor lui. 

pulspulspuls

Băbăeţ, duceţi-l repede înapoi!

Băbăeţ, duceţi-l repede înapoi!

Nene Urtoiule, când îţi sugeram prin primăvară să nu te înhaiţi politic la candidatură cu el că are să te facă de râs ipochimenul, pentru că are apucături de ţopârlan, nu ne-ai crezut. 

Caricatura zilei

Salut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.