Compania CONEST, colaborări legale cu instituţii ale statului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Comunicat de presa

Compania CONEST, colaborări legale cu instituţii ale statului

GALERIE
Sigla conestGrafic 1Grafic 2
 • Sigla conest
 • Grafic 1
 • Grafic 2
- +

În contextul campaniei electorale pentru alegerile locale din Iaşi, în ultimele două săptămâni au apărut în spaţiul media unele informaţii false, tendenţioase sau cu un puternic caracter insinuant care fac referire directă la compania CONEST.

Ca urmare a acestui fapt, vă rugăm să primiţi spre difuzare următoarele precizări:

1. Ţinând cont că statul este principalul investitor în sectorul construcţiilor civile şi de infrastructuri rutiere din România, este firesc ca firma CONEST prin mărimea, experienţa şi capacitatea tehnico-profesională, să participe la licitaţiile organizate de instituţiile publice.

Astfel, în mod concret, încă din anul 1963, am executat lucrări de construcţii publice în Iaşi, Constanţa, Galaţi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Bacău, Neamţ şi alte judeţe, şi o vom face în continuare pentru că acesta este segmentul de piaţă în care activăm şi vom activa.

Beneficiarii noştri principali au fost: Consilii Judeţene, Primării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Mediului, Compania Naţională de Investiţii, Agenţia Naţională de Locuinţe, Regii Autonome Apă-Canal, Institutul Naţional al Patrimoniului, Aeroportul Iaşi şi mulţi alţii.

2. Din datele prezentate mai jos, se poate observa limpede că Primăria Iaşi nu este principalul nostru beneficiar. Volumul cifrei de afaceri al companiei CONEST este constituit în mod majoritar din relaţiile contractuale cu alţi clienţi.

Doar 25% din cifra de afaceri cumulată pe anii 2011-2014 este dată de contractele cu Primăria Iaşi.


3. Compania CONEST a participat şi a câştigat licitaţii organizate de Primăria Iaşi în mod legal, fără niciun fel de intervenţii oneroase, aşa cum aceste materiale insinuează. CONEST nu a apelat şi nu s-a folosit niciodată de influenţa angajaţilor din primărie pentru a câstiga licitaţii sau beneficii de orice altă natură.

TOATE licitaţiile s-au derulat prin sistemul electronic de achiziţii publice SEAP, un sistem perfect transparent şi la care oricine are acces şi poate verifica modul de îndeplinire a criteriilor de atribuire a contractelor.
Majoritatea proiectelor menţionate în aceste materiale au fost finanţate din fonduri europene. Aceste proiecte au criterii stricte şi riguroase în derulare (etape de execuţie, verificare, control şi decontare), fiind monitorizate şi verificate atât de organisme locale, cât şi regionale.Aşadar, nici un angajat al Primăriei Iaşi, indiferent de rangul acestuia, nu ar fi putut să influenţeze atribuirea acestor contracte participanţilor la licitaţii şi nici să decidă discreţionar efectuarea de plăţi către constructori.

4. De asemenea, compania CONEST nu a avut NICIODATĂ vreun angajat al Primăriei Iaşi ca reprezentant al său în relaţia cu această instituţie. Orice afirmaţii în acest sens sunt nefondate şi profund răuvoitoare.

5. Materialele la care facem referire, utilizând insinuări, fragmente de informaţii şi afirmaţii false, aduc un prejudiciu imens reputaţiei, credibilităţii şi seriozităţii cu care compania CONEST este implicată RESPONSABIL în dezvoltarea unui sector atât de necesar în România.

În consecinţă, vom face toate demersurile legale pe lângă instituţiile abilitate pentru a identifica şi a trage la răspundere pe autorii acestor grave dezinformări cu scopul evident al obţinerii de beneficii electorale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.