anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Comunicat de presa

Compania CONEST, colaborări legale cu instituţii ale statului

GALERIE
Sigla conestGrafic 1Grafic 2
 • Sigla conest
 • Grafic 1
 • Grafic 2
- +

În contextul campaniei electorale pentru alegerile locale din Iaşi, în ultimele două săptămâni au apărut în spaţiul media unele informaţii false, tendenţioase sau cu un puternic caracter insinuant care fac referire directă la compania CONEST.

Ca urmare a acestui fapt, vă rugăm să primiţi spre difuzare următoarele precizări:

1. Ţinând cont că statul este principalul investitor în sectorul construcţiilor civile şi de infrastructuri rutiere din România, este firesc ca firma CONEST prin mărimea, experienţa şi capacitatea tehnico-profesională, să participe la licitaţiile organizate de instituţiile publice.

Astfel, în mod concret, încă din anul 1963, am executat lucrări de construcţii publice în Iaşi, Constanţa, Galaţi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Bacău, Neamţ şi alte judeţe, şi o vom face în continuare pentru că acesta este segmentul de piaţă în care activăm şi vom activa.

Beneficiarii noştri principali au fost: Consilii Judeţene, Primării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Mediului, Compania Naţională de Investiţii, Agenţia Naţională de Locuinţe, Regii Autonome Apă-Canal, Institutul Naţional al Patrimoniului, Aeroportul Iaşi şi mulţi alţii.

2. Din datele prezentate mai jos, se poate observa limpede că Primăria Iaşi nu este principalul nostru beneficiar. Volumul cifrei de afaceri al companiei CONEST este constituit în mod majoritar din relaţiile contractuale cu alţi clienţi.

Doar 25% din cifra de afaceri cumulată pe anii 2011-2014 este dată de contractele cu Primăria Iaşi.


3. Compania CONEST a participat şi a câştigat licitaţii organizate de Primăria Iaşi în mod legal, fără niciun fel de intervenţii oneroase, aşa cum aceste materiale insinuează. CONEST nu a apelat şi nu s-a folosit niciodată de influenţa angajaţilor din primărie pentru a câstiga licitaţii sau beneficii de orice altă natură.

TOATE licitaţiile s-au derulat prin sistemul electronic de achiziţii publice SEAP, un sistem perfect transparent şi la care oricine are acces şi poate verifica modul de îndeplinire a criteriilor de atribuire a contractelor.
Majoritatea proiectelor menţionate în aceste materiale au fost finanţate din fonduri europene. Aceste proiecte au criterii stricte şi riguroase în derulare (etape de execuţie, verificare, control şi decontare), fiind monitorizate şi verificate atât de organisme locale, cât şi regionale.Aşadar, nici un angajat al Primăriei Iaşi, indiferent de rangul acestuia, nu ar fi putut să influenţeze atribuirea acestor contracte participanţilor la licitaţii şi nici să decidă discreţionar efectuarea de plăţi către constructori.

4. De asemenea, compania CONEST nu a avut NICIODATĂ vreun angajat al Primăriei Iaşi ca reprezentant al său în relaţia cu această instituţie. Orice afirmaţii în acest sens sunt nefondate şi profund răuvoitoare.

5. Materialele la care facem referire, utilizând insinuări, fragmente de informaţii şi afirmaţii false, aduc un prejudiciu imens reputaţiei, credibilităţii şi seriozităţii cu care compania CONEST este implicată RESPONSABIL în dezvoltarea unui sector atât de necesar în România.

În consecinţă, vom face toate demersurile legale pe lângă instituţiile abilitate pentru a identifica şi a trage la răspundere pe autorii acestor grave dezinformări cu scopul evident al obţinerii de beneficii electorale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.