anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Compania de construcții Inamstro va contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartierul Frumoasa (P)

GALERIE
inamstro copaci (3)inamstro copaci (1)inamstro copaci (4)
 • inamstro copaci (3)
 • inamstro copaci (1)
 • inamstro copaci (4)
- +

Compania de construcții Inamstro în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași va contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartierul Frumoasa. În data de 22 septembrie, ora 10.00 va începe campania de plantare a 250 de copaci în cartierul Frumoasa.

Inițiativa companiei de construcții Inamstro de a planta mai multe specii de copaci în cartierul Frumoasa a fost acceptată de către Primăria Municipiului Iași. Suportul logistic pentru plantarea arborilor în cartierul Frumoasa de către voluntarii societății Inamstro, voluntarii asociației Glasul Vieții și alți voluntari care vor dori să participe va fi acordat de către Primăria Municipiului Iași prin intermediul Servicii Publice IAȘI S.A. În total vor fi plantați 250 de copaci de diferite specii printre care specii de tei, paltin, mesteacăn și prunus.

Scopul principal al inițiativei este de a contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartier. Plantarea arborilor astăzi este esențială pentru generațiile viitoare, de aceea pentru realizarea unui impact cât mai amplu, compania de construții și-a propus să se alăture proiectului de împădurire „Adoptă un copac!”. Astfel, voluntarii vor participa nu doar la plantarea arborilor ci și îi vor monitorizează pentru o anumită perioada de timp.

Iată care sunt beneficiile principale ale arborilor în spațiul urban și, mai ales, în cartierele rezidențiale:

•    Amplasarea corespunzătoare a arborilor în mediile urbane poate contribui la scăderea temperaturii aerului cu 2-8 ºC.

•    Suprafețele ridicate ocupate cu vegetație arboricolă în mediile urbane contribuie la reducerea poluanților din aerul urban, inclusiv a particulelor fine.

•    Arborii maturi contribuie la regularizarea scurgerii și la îmbunătățirea calității apei.

•    Un arbore poate absorbi până la 150 de CO pe an, poate contribui la sechestrarea carbonului și, în consecință, la adaptarea la schimbările climatice.

•    Petrecerea timpului în proximitatea zonelor cu vegetație arboricolă îmbunătățește sănătatea fizică și mentală prin creșterea nivelului de energie și a vitezei de recuperare, dar și prin descreșterea presiunii sângelui și a stresului. Acest lucru înseamnă că, persoanele care vor locui în cartierele rezidențiale înconjurate de spații verzi și copaci vor avea o calitate a vieții mai bună.

•    Arborii amplasați corespunzător în jurul zonelor rezidențiale pot reduce necesarul de energie electrică pentru climatizare cu până la 30% în timpul verii și cu 20-50% în timpul iernii, ceea ce contribuie la o economie semnificativă la facturi.

Cu gândul la rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții, grupul de inițiativa Inamstro și-a propus să implice un număr cât mai mare de oameni în acest demers. Astfel, voluntarii sunt îndemnați să participe activ la această inițiativă în cartierul Frumoasa.

Plantează cu mâinile tale un copac și obține certificatul de adopție. Vino, plantează și adoptă un copac în cartierul Frumoasa.

Te așteptăm în data de 22 septembrie pe strada Dimineții.

Pentru informații, apelează-ne la numărul +40 741 557 555.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.