Compania de construcții Inamstro va contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din Cartierul Frumoasa (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Advertorial

Compania de construcții Inamstro va contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartierul Frumoasa (P)

GALERIE
inamstro copaci (3)inamstro copaci (1)inamstro copaci (4)
 • inamstro copaci (3)
 • inamstro copaci (1)
 • inamstro copaci (4)
- +

Compania de construcții Inamstro în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași va contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartierul Frumoasa. În data de 22 septembrie, ora 10.00 va începe campania de plantare a 250 de copaci în cartierul Frumoasa.

Inițiativa companiei de construcții Inamstro de a planta mai multe specii de copaci în cartierul Frumoasa a fost acceptată de către Primăria Municipiului Iași. Suportul logistic pentru plantarea arborilor în cartierul Frumoasa de către voluntarii societății Inamstro, voluntarii asociației Glasul Vieții și alți voluntari care vor dori să participe va fi acordat de către Primăria Municipiului Iași prin intermediul Servicii Publice IAȘI S.A. În total vor fi plantați 250 de copaci de diferite specii printre care specii de tei, paltin, mesteacăn și prunus.

Scopul principal al inițiativei este de a contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartier. Plantarea arborilor astăzi este esențială pentru generațiile viitoare, de aceea pentru realizarea unui impact cât mai amplu, compania de construții și-a propus să se alăture proiectului de împădurire „Adoptă un copac!”. Astfel, voluntarii vor participa nu doar la plantarea arborilor ci și îi vor monitorizează pentru o anumită perioada de timp.

Iată care sunt beneficiile principale ale arborilor în spațiul urban și, mai ales, în cartierele rezidențiale:

•    Amplasarea corespunzătoare a arborilor în mediile urbane poate contribui la scăderea temperaturii aerului cu 2-8 ºC.

•    Suprafețele ridicate ocupate cu vegetație arboricolă în mediile urbane contribuie la reducerea poluanților din aerul urban, inclusiv a particulelor fine.

•    Arborii maturi contribuie la regularizarea scurgerii și la îmbunătățirea calității apei.

•    Un arbore poate absorbi până la 150 de CO pe an, poate contribui la sechestrarea carbonului și, în consecință, la adaptarea la schimbările climatice.

•    Petrecerea timpului în proximitatea zonelor cu vegetație arboricolă îmbunătățește sănătatea fizică și mentală prin creșterea nivelului de energie și a vitezei de recuperare, dar și prin descreșterea presiunii sângelui și a stresului. Acest lucru înseamnă că, persoanele care vor locui în cartierele rezidențiale înconjurate de spații verzi și copaci vor avea o calitate a vieții mai bună.

•    Arborii amplasați corespunzător în jurul zonelor rezidențiale pot reduce necesarul de energie electrică pentru climatizare cu până la 30% în timpul verii și cu 20-50% în timpul iernii, ceea ce contribuie la o economie semnificativă la facturi.

Cu gândul la rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții, grupul de inițiativa Inamstro și-a propus să implice un număr cât mai mare de oameni în acest demers. Astfel, voluntarii sunt îndemnați să participe activ la această inițiativă în cartierul Frumoasa.

Plantează cu mâinile tale un copac și obține certificatul de adopție. Vino, plantează și adoptă un copac în cartierul Frumoasa.

Te așteptăm în data de 22 septembrie pe strada Dimineții.

Pentru informații, apelează-ne la numărul +40 741 557 555.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Cum să te prezinți corect la ANAF

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.