Compania IULIUS propune donarea pavilionului showroom către Municipalitate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Compania IULIUS propune donarea pavilionului showroom către Municipalitate

GALERIE
Pavilion
  • Pavilion
- +

Compania IULIUS își exprimă intenția de a dona către Primăria Municipiului Iași clădirea provizorie din Piața Ștefan cel Mare și Sfânt, denumită pavilion showroom, cu o suprafață utilă de 940 metri pătrați și o valoare estimată la peste 3,76 milioane de lei. Clădirea este propusă spre demolare. 

Ca răspuns la afirmațiile lansate în spațiul public cu privire la propunerea de donare a pavilionului showroom către Municipalitate, compania IULIUS dorește să facă următoarele precizări:  

În prezent, clădirea este inactivă, fiind pregătită pentru demolare. Demersul companiei IULIUS în acest sens este real și actual, aspect demonstrat și de prevederea desființării pavilionului în modificările aduse Planului Urbanistic Zonal aferent ansamblului Palas, aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 92 din 28 februarie 2020, dar și de eliberarea clădirii, prin relocarea sediului E.ON  începând cu luna decembrie 2020.  

Propunerea de donare a imobilului a venit în contextul dificil la nivel global și, implicit, local generat de pandemie, fiind o soluție provizorie oferită administrației locale pentru utilizarea sa ca spațiu alocat oricărei destinații, în funcție de necesitățile existente ale orașului sau de provocările situației de criză medicală pe care o traversăm. Cunoaștem dificultățile administrațiilor locale de a găsi soluții pentru spații publice aferente diferitelor activități, care să îndeplinească condițiile și normele de funcționare, iar propunerea IULIUS vine în sprijinul acesta, în eventualitatea în care va fi considerată utilă și oportună. 

Prin donarea clădirii, administrația locală va decide cu ce scop va utiliza imobilul și pentru ce perioadă de timp, oricare ar fi aceasta. În plus, compania IULIUS este dispusă să realizeze demolarea clădirii, cu suportarea integrală a costurilor aferente, chiar și după donarea sa, când se va afla în administrarea Municipalității, ca parte a parteneriatului cu aceasta. Mai mult, subliniem faptul că pentru a realiza donația clădirii, compania IULIUS trebuie să acopere taxe de peste 42.000 de euro, o sumă care depășește valoarea costurilor de demolare, care vor fi oricum suportate atunci când Municipalitatea va decide în acest sens. 

Compania IULIUS se implică activ în toate comunitățile în care este prezentă prin proiectele sale, din Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava, contribuind fie prin investiții majore realizate și donate ulterior către administrațiile publice (modernizare străzi, creare noi artere rutiere, tunel auto, piste de biciclete, locuri de parcare, clădiri administrative, investiții de interes public etc.), prin sprijin direct, prin punerea gratuită la dispoziție a unor spații (centre de vaccinare, birouri ale diferitelor instituții publice, acțiuni și evenimente etc.), dar și prin funcțiuni dedicate locuitorilor, cum sunt grădinile publice din cadrul proiectelor sale. În total, astfel de investiții cu impact direct în comunitate, realizate de compania IULIUS în cele patru orașe, depășesc 150 de milioane de euro.  

În concluzie, compania IULIUS își arată întreaga deschidere pentru oricare ar fi decizia consilierilor locali, donația fiind propusă strict pentru a susține strategia de administrare și dezvoltare a orașului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.