Compania IULIUS şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi lansează cursul Real Estate Business Management
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

COMUNICAT DE PRESA

Compania IULIUS şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi lansează cursul Real Estate Business Management

GALERIE
Curs Real Estate Business Management
  • Curs Real Estate Business Management
- +

Peste 140 de studenţi s-au înscris, în doar o săptămână, la cursul „Real Estate Business Management” organizat de compania IULIUS în parteneriat cu Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Cursul, care va fi susţinut de profesionişti din companie, confirmă implicarea activă a IULIUS în domeniul educaţional şi contribuţia la formarea noilor generaţii. La final, tinerii vor avea posibilitatea să obţină un internship plătit la IULIUS.

 

Compania IULIUS are peste 30 de ani de experienţă în domeniul real-estate, fiind singurul dezvoltator şi operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din ţară. Educaţia este una dintre cele trei direcţii în care compania a ales să se implice în oraşele în care este prezentă, alături de comunitate şi mediu. De această dată, cursul lansat în parteneriat cu mediul universitar are scopul de a aduce realitatea din real-estate în mijlocul tinerilor care îşi doresc o carieră în acest domeniu, printr-un transfer de experienţă între generaţii.

„Pe o piaţă a muncii dinamică, precum cea din România, o combinaţie reală între teorie şi practică este de preferat pentru cei care caută succesul. În acest sens, specialiştii IULIUS vin în întâmpinarea nevoii studenţilor noştri de a se apropia de realitatea imediată, oferind o cale de a înţelege aplicabilitatea cunoştinţelor dobândite, determinând fixarea cunoştinţelor în memorie şi, ulterior, transformarea lor în comportamente”, a declarat prof. univ. dr. Teodora Roman, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Începând cu semestrul al doilea al anului universitar 2020 – 2021, studenţii din anul I de la programele de masterat din domeniile Management, Marketing şi Administrarea Afacerilor din cadrul FEAA au posibilitatea de a participa gratuit la cursul „Real Estate Business Management”, o introducere aplicată în domeniul dezvoltării şi operării proiectelor mixed-use, centrelor comerciale şi clădirilor de birouri. Disciplina este facultativă, presupune două ore de curs şi două ore de seminar pe săptămână şi va fi predată de specialişti cu experienţă din compania IULIUS, din sfere diferite de activitate. Pe parcursul întregului semestru, studenţii vor învăţa despre managementul activelor, cel operaţional şi tehnic, închirieri, prospectare şi selecţia chiriaşilor, gestionare financiară, indicatori de performanţă, marketing şi comunicare şi multe altele, ancorate în situaţii concrete şi aplicabile unui portofoliu vast de proprietăţi.

„Responsabilitatea IULIUS ca dezvoltator, dar şi ca membru al comunităţii, transcede limitele unei companii obişnuite. În contextul în care, zilnic, interacţionăm cu 150.000 de vizitatori şi peste 15.000 de angajaţi din clădirile de birouri, investiţia în formarea noilor generaţii este un pariu pe continuitatea unei societăţi sustenabile. Astfel, credem că implicându-ne în sistemul educaţional, ne ajutăm şi pe noi înşine, prin pregătirea unor viitori specialişti în domeniu, dar reuşim şi să diversificăm abilităţile şi cunoştinţele pieţei muncii. În plus, am încercat să creăm un curs axat în totalitate pe partea practică, care le oferă tinerilor ocazia să interacţioneze cu aspecte ancorate în realitatea de zi cu zi a proiectelor pe care le administrăm”, a declarat Sebastian Mahu, Head of Asset Management IULIUS.

Cursul va fi susţinut de către Nicolae Ghiba, Coordonator Activităţi Financiare de Operare IULIUS şi doctor în Finanţe, şi Sebastian Mahu, Head of Asset Management IULIUS, cu sprijinul altor specialişti din companie. Pentru că s-au înscris mai multe persoane decât locurile disponibile, va fi realizată o etapă de selecţie. După finalizarea cursului, tinerii vor avea posibilitatea să urmeze un internship plătit în cadrul companiei IULIUS, iar disciplina va figura în suplimentul care însoţeşte diploma programului de masterat.

***

Proiectele IULIUS - focus pe educaţie, comunitate şi mediu

În 2020, IULIUS a atins 20 de ani de prezenţă pe piaţa autohtonă cu acest nume, moment marcat prin acţiuni aniversare pe cele trei direcţii de implicare ale grupului: educaţie, comunitate şi mediu. Acţiunea dedicată educaţiei este susţinerea cursului universitar „Real Estate Business Management” de către specialiştii din companie, o continuare a programului „Iaşi, oraşul viitorului tău”, demarat încă din 2018, cu scopul de a promova oraşul drept un centru academic puternic, cu multiple oportunităţi de carieră.

Iniţiativa orientată spre comunitate este lansarea noului concept de retail Family Market, focusat pe zonele rezidenţiale în expansiune şi personalizat pe nevoile locuitorilor. Primele două astfel de proiecte se vor dezvolta în judeţul Iaşi (comuna Miroslava şi cartierul Bucium), reprezintă o investiţie totală de 16 milioane de euro şi vor fi realizate în acest an.

Acţiunea dedicată mediului presupune lansarea unei platforme interactive de prezentare a parcurilor realizate de compania IULIUS, un element de unicitate al proiectelor sale de regenerare urbană. www.iuliusgardens.ro reprezintă un tur virtual al grădinilor, dar şi o mini enciclopedie a ecosistemului dezvoltat în cadrul lor.

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.