anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Compania Microsoft şi-a redus previziunile de profit şi venituri pentru trimestrul patru

GALERIE
Microsoft
 • Microsoft
- +

Microsoft şi-a redus previziunile de profit şi venituri pentru trimestrul patru, din cauza aprecierii dolarului, devenind cel mai recent caz al unei companii mari din SUA care avertizează asupra impactului cursului valutar, transmite Reuters.

Politica monetară mai strictă a Rezervei Federale şi tensiunile geopolitice sporite au determinat o apreciere de 14% a dolarului faţă de un coş de valute, în ultimul an, forţând companii precum Coca-Cola şi Procter & Gamble să îşi reducă aşteptările financiare pentru restul anului. Un dolar mai puternic erodează de obicei profiturile companiilor care au operaţiuni internaţionale extinse şi convertesc valutele străine în dolari.

”Companiile de software, inclusiv Microsoft, au operaţiuni semnificative în afara SUA şi cred că Microsoft este prudentă aici, pentru a depăşi aşteptările (pieţei) şi a fi transparentă în ceea ce priveşte impactul valutar”, a declarat Steve Koenig, director general la SMBC Nikko Securities.

Microsoft, care obţine aproximativ jumătate din veniturile sale din afara Statelor Unite, şi-a redus previziunile de venituri pentru toate cele trei segmente, care includ produse Windows, servicii cloud şi computere personale.

Activitatea de acoperire a riscurilor corporative a crescut pe măsură ce mai multe companii încearcă să-şi protejeze profiturile împotriva impactului fluctuaţiilor valutare, pe fondul inflaţiei în creştere.

Este obişnuit ca firmele să se protejeze de mişcările valutare neaşteptate, dar urgenţa vine după ani de volatilitate redusă a cursului, timp în care fluctuaţiile valutare au avut un impact limitat asupra câştigurilor.

Gigantul tehnologic se aşteaptă ca veniturile trimestrului patru să fie cuprinse între 51,94 miliarde dolari şi 52,74 miliarde dolari, în scădere de la intervalul prognozat anterior, de 52,40 miliarde dolari la 53,20 miliarde dolari. Microsoft a redus perspectiva profitului la 2,24 - 2,32 dolari pe acţiune, de la o aşteptare anterioară de de 2,28 - 2,35 dolari pe acţiune

Analiştii estimează un profit de 2,33 dolari pe acţiune la venituri de 52,87 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv. În aprilie, compania a prognozat o creştere de două cifre a veniturilor pentru următorul an fiscal, datorită cererii pentru software-ul său de birou şi serviciile cloud, pe măsură ce economiile se redeschid şi companiile trec la un model hibrid, care permite personalului să lucreze alternativ de la birou şi acasă.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.