anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Companiile petroliere vor închide 10 rafinării din Europa până în 2020

GALERIE
rafinarie
  • rafinarie
- +

Companiile petroliere din Europa vor închide 10 rafinării până în 2020, reprezentând aproximativ 10% din numărul total de unităţi din regiune, pe fondul scăderii cererii pentru carburanţi la minimul ultimilor 19 ani.

Dintre cele 104 rafinării din Europa, 10 vor fi închise permanent până în 2020, în ţări precum Franţa, Italia şi Cehia, potrivit directorilor din industria rafinării de petrol intervievaţi de Bloomberg.

Agenţia Internaţională pentru Energie, cu sediul la Paris, anticipează pentru acest an o nouă scădere a consumului de petrol, pentru cel de-al cincilea an consecutiv, la cel mai redus nivel din 1994.

Două treimi dintre rafinăriile din Europa au încheiat anul 2011 cu pierderi, potrivit companiei britanice Essar Energy, care deţine a doua rafinărie din Marea Britanie după capacitatea de producţie.

"Strict din punctul de vedere al scăderii cererii din Europa, ar trebui să se închidă în fiecare an o rafinărie mare sau două mai mici. Iar acest scenariu nu ia în calcul impactul negativ al rafinăriilor mai competitive din alte regiuni", comentează David Wech, director la compania de consultanţă JBC Energy din Viena.

Profitul obţinut de companiile petroliere europene din producţia de carburanţi este în scădere puternică, pe fondul creşterii cu 50% în ultimii 3 ani a exporturilor de motorină din Statele Unite, scăderii cererii la export pentru carburanţi produşi în Europa, precum şi perioadei îndelungate de stagnare economică şi recesiune din zona euro.

Marjele medii de câştig în industria rafinării au scăzut recent la 7 dolari pe baril, faţă de aproximativ 20 de dolari pe baril în anul 2008.

Pierderile sunt accentuate de structura industriei europene a rafinării. Majoritatea rafinăriilor petroliere de pe continent sunt echipate în principal pentru producţia de benzină, deşi motorina domină piaţa europeană, reprezentând 75% din cererea de caburanţi.

Totodată, în timp ce aproximativ jumătate din rafinăriile europene au fost construite după cel de-Al Doilea Război Mondial, uzinele construite în ultimii ani în Orientul Mijlociu şi Asia lucrează mai eficient, prelucrând petrol mai ieftin în carburanţi cu valoare adăugată ridicată.

Arabia Saudită, cel mai mare producător de petrol din lume, are în construcţie 3 rafinării, fiecare de mărimea unităţii Shell de la Pernis, Olanda, cea mai mare rafinărie din Europa, cu o capacitate de prelucrare de 400.000 de barili pe zi.

"Noile rafinării din Orientul Mijlociu şi India strălucesc, sunt frumoase, dispun de cea mai nouă tehnologie. Sunt de talie mondială, la scară mondială", consideră Volker Schultz, directorul general al Essar Oil, care operează rafinăria de la Stanlow, una dintre cele mai mari din Marea Britanie, situată în apropiere de Liverpool.

Rafinăriile din Statele Unite au acces la petrol şi gaze naturale mai ieftine, în timp ce companiile din Rusia beneficiază de taxe mai reduse la export, spune Schultz.

Agenţia Internaţională pentru Energie estimează că cererea de petrol va scădea în Europa în acest an la 13,6 milioane barili pe zi, faţă de 15,4 milioane barili pe zi în 2008.

Din anul 2008, capacitatea de rafinare din nord-vestul Europei a scăzut într-un ritm similar cu declinul cererii. În regiunea Mării Mediterane, scăderea consumului a fost mai abruptă faţă de ritmul în care companiile au reuşit să reducă producţia.

Anul trecut, grupul Petroplus Holding, înregistrat în Elveţia, a intrat în faliment şi a închis rafinăria Coryton din Marea Britanie. Petroplus şi alte companii independente de rafinare au cumpărat unităţi vândute în ultimii ani de marile companii petroliere, precum BP şi Shell, care şi-au redus expunerea pe industria europeană a prelucrării de petrol.

În Italia, cererea pentru motoriună a scăzut în februarie la cel mai redus nivel din ultimii 10 ani, ceea ce va conduce probabil la închiderea unor rafinării, potrivit analiştilor şi companiilor.

Un analist de la Bank Zachodni consideră că rafinăria de la Mantova, Italia, deţinută de grupul ungar MOL, se numără printre unităţile cu şanse să fie închise în curând. Reprezentanţii MOL au afirmat pentru Bloomberg că grupul nu intenţionează să închidă vreo rafinărie şi a început un proiect de eficientizare.

Petroplus a închis rafinăria de la Petit Couronne, Franţa, pentru care încearcă să găsească un cumpărător. Multe rafinării franceze riscă să fie închise permanent, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg în rândul analiştilor şi executivilor din industria rafinării. Deoarece concurează pe aceeaşi piaţă, cu o cerere redusă pentru benzină, rafinăriile Total de la Feyzin şi La Mede, unitatea Exxom Mobil de la Fos sau uzina Lavera, deţinută de Total şi Ineos Group Holdings riscă să dispară.

Reprezentanţii Exxon şi Ineos au refuzat să comenteze informaţiile.

Total a precizat că nu va închide nicio rafinărie până în 2015, după cum a promis în 2010, când a decis să renunţe la rafinăria de la Dunkirk, Marea Britanie.

Europa de Est dispune de asemenea de o capacitate prea ridicată de rafinare faţă de evoluţia cererii, mai multe unităţi din regiune operând deja la rate reduse de utilizare, afirmă David Wech de la JBC Energy Viena.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga!

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.