anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Compartiment de neuropsihiatrie infantilă cu 20 de paturi la Institutul „Socola”

GALERIE
socola, iasi
 • socola, iasi
- +

La Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a fost inaugurat ieri, 1 iunie, un Compartiment de Neuropsihiatrie Infantilă, pentru copiii şi adolescenţii cu afecţiuni psihiatrice.

Compartimentul are 20 de paturi, iar reprezentanţii unităţii medicale spun că pentru renovarea şi dotarea acestuia a fost nevoie de 100.000 de euro. „Acesta este primul pas în vederea înfiinţării unei secţii de sine stătătoare, cu 25 de paturi şi cu o linie de gardă care să răspundă prompt solicitărilor actuale. De asemenea, având în vedere şi faptul că prevalenţa bolilor mintale la copilul şi adolescentul din România ar putea deveni o povară asupra societăţii în ceea ce priveşte costurile economice în anii următori, considerăm că este foarte important să abordăm nevoile de sănătate mintală ale copiilor şi adolescenţilor în prezent, altfel existând riscul ca aceste costuri să fie mult mai mari”, a precizat dr. Cristina-Elena Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

În fiecare an, la unitatea medicală ieşeană, sunt trataţi în medie 600 de copii şi adolescenţi cu afecţiuni psihiatrice, fiind un număr important. „România se confruntă în acest moment cu o creştere a numărului de minori cu tulburări de dezvoltare de atenţie, precum şi din spectrul autist, cu o creştere a numărului de cazuri de copii şi adolescenţi care consumă substanţe psihoactive şi cu o creştere a ratei de suicid sau ideaţie suicidară la copiii din familiile monoparentale - un părinte sau ambii sunt plecaţi în străinătate”, a completat dr. Cristina Dobre. Acest compartiment de neuropsihiatrie infantilă este singurul din zona Moldovei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.