anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Competiția ”Planeta azi și mâine” revine la Pașcani

Elevii de clasa a IV-a vor arăta cum văd viitorul Pământului

GALERIE
macheta câștigătoare MÂINE_2019macheta câștigătoare AZI_2019
 • macheta câștigătoare MÂINE_2019
 • macheta câștigătoare AZI_2019
- +

Asociația ACVO și compania ApaVital, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, organizează a treia ediție a concursului ”Planeta azi și mâine” destinat elevilor din clasele primare. La această ediție vor participa elevii de clasa a IV-a din unitățile de învățământ din Pașcani și suburbii, scopul proiectului fiind de  a trage un semnal de alarmă în privința degradării constante a mediului înconjurător.

S-au înscris la concurs 196 de copii din cinci școli: Liceul Teoretic ”Miron Costin”, Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga”, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani, Școala Gimnazială Gâștești și Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino”. Elevii din fiecare clasă înscrisă în competiție vor lucra în echipă pentru a realiza două machete: una care să reflecte modul în care percep planeta acum și o alta care să arate planeta unui viitor ideal.  Machetele,  realizate din materiale reciclabile, vor fi expuse în sediul  Primăriei Pașcani la finalul lunii mai, iar festivitata de premiere va avea loc la începutul lunii iunie, pe esplanada din fața instituției. 

”După doi ani în care nu am putut organiza evenimente mari cu copii, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, așteptăm cu nerăbdare să fim din nou în mijlocul lor, să ne bucurăm de ce vor crea, să aflăm cum cred ei că ar trebui să arate planeta viitorului, să înțelegem ce trebuie să facem noi, adulții, pentru a le oferi acel deziderat. Am fost impresionați de machetele realizate în cadrul primei ediții și suntem siguri că lucrările elevilor de acum vor fi cel puțin la fel de reușite. Le urăm tuturor inspirație și succes.”, a spus dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO.  

”Pentru noi cantacuzinii, provocarea lansată de Asociația ACVO reprezintă încă un prilej să demonstrăm că suntem capabili să analizăm critic problemele de care ‹‹suferă Pământul›› și să gândim creativ soluții care să rezolve aceste probleme. În anul 2019, am fost câștigătorii Premiului excepțional. Toți elevii clasei a IV-a D, au primit ghiozdane și dulciuri! Mulțumim ACVO pentru că motivează elevii  și-i responsabilizează în același timp!”, a precizat prof. Angela Rotaru, Responsabil Comisia Proiecte Educative de la Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino” Pașcani. 

Proiectul ”Planeta azi și mâine” face parte dintre acțiunile ACVO dedicate mediului înconjurător. Primele două ediții ale competiției au avut loc la Pașcani, în anul 2019, și la Erbiceni și Mădârjac, în anul 2021, atunci când, fiind imposibil lucrul în echipă din cauza pandemiei, elevii au realizat desene individual.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.