Competiția pentru funcția de președinte al USR: Au fost validate șase din zece candidaturi depuse

miercuri, 19 iunie 2024, 14:54
4 MIN
 Competiția pentru funcția de președinte al USR: Au fost validate șase din zece candidaturi depuse

USR a anunţat, miercuri, că a fost validată candidatura a şase membri în cursa pentru preşedinţia partidului, după ce Cătălin Drulă a demisionat în urma „rezultatului sub așteptări”. În competiția pentru șefia USR se înscriseseră zece persoane.

Candidatura a șase membri USR a fost validată în cursa pentru președinția USR, a anunțat formațiunea, fără nicio mențiune legată de celelalte patru candidaturi depuse.

Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul.

Lista candidaților validați pentru funcția de președinte USR:

  1. Elena Lasconi – 52 ani, Câmpulung, Argeş.

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

  1. Cristian Seidler – 43 ani, Sector 5, Bucureşti.

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. În primul său mandat de deputat, a inițiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut, prin lege, publicarea de două ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angajaților la stat. Înainte de a deveni parlamentar, a urmat cursuri în domeniul resurselor umane și a avut o carieră de peste 10 ani în această branșă. A absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea (2003) și a fost liderul studenților la drept din ELSA România. Cristian Seidler activează în filiala USR Sector 5, fiind membru din 2016.

  1. Radu Hossu – 38 ani, Brașov.

Radu Hossu are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și de opt ani în comunicare și consultanță politică. S-a implicat activ în sprijinirea Ucrainei încă de la începutul războiului declanșat de Rusia, prin relatări de pe front și prin ajutoare pentru civilii și militarii ucraineni. Pentru implicarea sa, a fost decorat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de Armata Ucraineană. A fost președintele Asociației Pro Democrația Brașov și a fost implicat, de asemenea, în organizarea la Brașov a protestelor în cazurile tragediei de la Colectiv și a OUG 13. Radu Hossu activează în filiala USR Brașov, fiind membru din 2020.

  1. Vasile Dincă – 51 ani, Florești, Cluj.

Vasile Dincă are mai mulți ani de experiență în consultanță politică și a contribuit la dezvoltarea unor baze de date esențiale pentru campanii electorale și a unui call center. Implicarea sa politică a fost marcată de un angajament constant față de integritate, de onestitate și de o susținere permanentă pentru promovarea transparenței, a corectitudinii și a binelui comun. Vasile Dincă activează în filiala USR din comuna Florești, județul Cluj, fiind membru din 2019.

  1. Luiza Oancea – 33 ani, Marea Britanie, Diaspora.

Luiza Oancea este licențiată în managementul afacerilor. După încheierea studiilor, a lucrat în domeniul marketingului și are mai mulți ani de experiență în resurse umane. În prezent lucrează ca responsabil social media și marketing la Atlantic London, o companie care oferă servicii de consultanță celor care vor să studieze în Marea Britanie. Luiza Oancea activează în filiala USR Diaspora, fiind membră din 2024.

  1. Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța.

Vasile Gabriel Filip este expert IT certificat. A avut mai multe funcții în acest domeniu, de la poziții de execuție la funcția de director, și a activat, de asemenea, ca antreprenor. A avut proiecte în mai multe județe din țară, dar și în Republica Moldova și în străinătate. Este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, fiind inginer în Electromecanică Navală. Vasile Gabriel Filip activează în filiala USR Constanța, fiind membru din 2019.

Luni, USR anunța că zece persoane şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR. Pe lista finală publicată miercuri nu se mai regăsesc Gabriel – Mugur Dumitrescu, Adrian – Ştefan Dudu, Eduard Ene și Doru Valentin Ilie. Biroul Naţional al USR a stabilit ca în perioada 14-16 iunie să fie depuse candidaturile celor care îşi doresc să se înscrie în competiţia internă. Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă, iar în 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului convocat pentru 29 iunie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii