Competiţie de excepţie: Alin Moldoveanu vs Niccolo Campriani, mâine, la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Competiţie de excepţie: Alin Moldoveanu vs Niccolo Campriani, mâine, la Iaşi

GALERIE
tir alin moldoveanu niccolo campriani cristian adomnitei maricel popa 198
  • tir alin moldoveanu niccolo campriani cristian adomnitei maricel popa 198
- +

Campionii olimpici Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani se vor întrece mâine în Sala Polivalentă din Iaşi într-o gală de tir sportiv.

Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui mâine, începând cu ora 17:00, o importantă gală de tir sportiv. Sub titulatura “Duelul campionilor”, evenimentul constă într-un concurs între campionii olimpici Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani. Artizanul organizării competiţiei, preşedintele CS Omega Tehnoton, Maricel Popa, club la care e legitimat Moldoveanu, a dat câteva detalii. “Va fi un eveniment sportiv de înaltă ţinută. Cu multe eforturi, am reuşit să-i aducem la Iaşi pe campionii olimpici Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani, în ceea ce va fi o reeditare a finalei câştigate la Jocurile Olimpice de la Londra de Alin. Vom aduce ţinte de nivel european, spectatorii vor avea condiţii optime de urmărire a concursului, organizarea va fi de top, pe măsura concurenţilor. Pe lângă Alin, care mi-a promis că va fi mereu alături de mine, e o mare reuşită că îl aduc la Iaşi pe Campriani, care este foarte selectiv în ceea ce priveşte participarea la concursuri. Foarte probabil, venirea italianului la Iaşi va atrage şi alte nume importante în oraşul nostru, la competiţiile pe care le vom organiza în viitor” a spus Popa, care a avut şi un “of”: “În urmă cu un an, când Alin a luat aurul olimpic, eram asaltat de oameni care spuneau cât de mult ne vor ajuta în viitor, după ce rezultatul de la Londra l-am obţinut cu mari sacrificii. Acum, deşi e un eveniment despre care vorbeşte toată lumea tirului din întreaga lume, cu excepţia Primăriei, a Direcţiei Judeţene de Sport şi a unui hotel, nimeni nu ne-a întins o mână de ajutor. Mai mult, de la Consiliul Judeţean ni s-a cerut statutul clubului!”.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, Ciprian Paraschiv, căruia Popa i-a mulţumit pentru sprijin, a etichetat concursul de vineri drept “evenimentul sportiv al anului la Iaşi”. “Împreună cu domnul ministru Popa, încercăm de mult timp să organizăm un astfel de eveniment. Sunt foarte bucuros că, până la urmă, reuşim acest lucru. Alin Moldoveanu, care a obţinut cel mai important rezultat sportiv din istoria Iaşului, trebuie să fie cinstit de ieşeni, pe care-i aşteptăm în număr cât mai mare la Sală. Ţinând cont şi de valoarea adversarului lui Alin, Niccolo Campriani, pot să afirm că va fi o competiţie de excepţie” a spus fostul fotbalist.
 
Popa şi Paraschiv au mai precizat că duelul dintre cei doi, de pe 7 iunie, va începe la ora 17, va dura circa o oră şi va fi precedat de o fază a Campionatului Naţional de tir sportiv. Intrarea la “Duelul campionilor” va fi liberă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.