Competiție de inginerie de anvergură organizată de Asociația BEST în acest an la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

COMUNICAT DE PRESĂ

Competiție de inginerie de anvergură organizată de Asociația BEST în acest an la Iași

GALERIE
BEST Iasi_Echipa Innovathors1
 • BEST Iasi_Echipa Innovathors1
- +

Ianuarie 2022: European Best Engineering Competition (EBEC), una dintre cele mai importante competiții de inginerie din Europa dedicată studenților de la universități tehnice, se va desfășura în acest an la Iași. În 2021, finala națională a fost câștigată de o echipă de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, echipă ce a concurat ulterior în etapa internațională de la Madrid.

Anul acesta, studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) își vor putea testa competențele tehnice și inginerești în cadrul competiției EBEC chiar la Iași, pentru că ediția din acest an se va desfășura în capitala Moldovei. EBEC este una dintre cele mai importante competiții europene de inginerie dedicată studenților de la universități tehnice. Misiunea acesteia este de a conecta studenţii cu liderii din diverse domenii inginereşti, de a le dezvolta atât abilităţile tehnice, cât şi non-tehnice într-un mediu competitiv şi de a le lărgi orizonturile prin provocarea tinerilor în probe bazate pe lucrul în echipă.

Organizarea la Iași a concursului vine după ce, anul trecut, finala națională a fost câștigată de echipa Innovathors, formată din studenți de la TUIASI, care ulterior au reprezentat România în etapa internațională de la Madrid. Performanța lor a fost răsplătită recent, în cadrul unui eveniment care a marcat 21 de ani de la înființarea BEST Iași. Banca Comercială Română a oferit premii celor patru membri ai echipei Innovathors.

„Organizațiile studențești au un rol esențial în dezvoltarea tinerilor, iar BEST Iași este un model despre cum pot fi implicați studenții în activități care le deschid largi orizonturi internaţionale. Universitatea noastră și BEST Iași le oferă tuturor studenților oportunități și acces la proiecte prin care exersează inovarea prin tehnologie, familiarizându-se în același timp cu diversitatea culturală și dezvoltându-și capacitatea de a lucra în medii internaționale”, declară prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, Prorector Relații Internaționale în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Rezultat de excepție al studenților Politehnicii ieșene
Echipa câștigătoare, Innovathors, a fost compusă din patru membri, toți studenți ai Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași: Iulian Vornicu, Denisa Gabriela Musteață și Ștefana Beatrice Gherghel de la Facultatea de Automatică și Calculatoare și Marian Alexandru Sandu de la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor.  Membrii echipei au reușit să convingă juriul de competențele tehnice, dar și de coeziunea dintre ei, în cele trei probe ale concursului. 
„În cadrul probei locale, cerința a fost <>. Noi am ales, din multitudinea de posibilități, panourile solare instalate pe cămine și depozitarea energiei nefolosite în generatoare sub pământ, în campus”, explică membrii echipei Innovathors. 
La proba regională competiția s-a derulat pe parcursul a două zile, iar  subiectele au fost surprinzătoare. „Am considerat proba primei zile, propusă de BCR, ca fiind una de o foarte importantă necesitate. Subiectul a fost <>. Noi am venit cu ideea optimizării aplicației deja existente George cu un meniu ușor de utilizat și cu costuri minime”, povestesc studenții TUIASI.
„La cea de-a doua probă a etapei regionale am propus o soluție pentru a crește numărul de mașini electrice în traficul european, evidențiind avantajele și dezavantajele utilizării unei mașini electrice, soluții pentru eficientizarea distribuirii, asigurării service-ului și promovării acestora, soluții mai prietenoase cu mediul înconjurător și pentru un trafic mai puțin poluant”, explică echipa Innovathors.
„Proba finală a fost o reală provocare, atât prin faptul că nu s-a desfășurat fizic, ceea ce ne-am fi dorit enorm, cât și prin multitudinea și dificultatea subiectelor propuse adresate crizei climatice și securității cibernetice. Cu toate acestea, munca în echipă pentru pregătirea participării ne-a făcut să nu regretăm nimic și să apreciem timpul prețios petrecut împreună”, au mărturisit cei patru tineri.

„Performanța acestor tineri reflectă calitatea actului educațional de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, precum și efortul și performanța cadrelor universitare. BCR a ales mereu, prin proiectele în care se implică, să susțină modelele de excelență, atât la nivel academic, cât și profesional și uman. Parteneriatul cu TUIASI este o componentă firească a efortului nostru de a susține potențialul extraordinar al învățământului superior tehnic ieșean”, precizează Oana Grădinaru, Coordonator Comunicare BCR. 

21 de ani de BEST Iași - un model triplu helix
Recent, BEST Iași, organizație de studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a împlinit 21 de ani de la înființare. Cu peste 60 de membri implicați activ în evenimentele organizației, alături de peste 150 alumni, BEST Iași este una dintre cele mai puternice organizații studențești, parte a rețelei europene BEST (Board of European Students of Technology).
Organizația se bazează pe trei categorii de parteneri, care formează modelul de triplu helix al BEST Iași: universitatea, companiile și studenții. „În fiecare an, BEST Iași sărbătorește reușitele și parteneriatele realizate de-a lungul timpului, având mereu alături reprezentanți din fiecare categorie de stakeholderi ai organizației noastre: TUIASI, mediul economic și studenți. Fiecare componentă menționată anterior se regăsește și în sigla noastră și este la fel de importantă pentru îndeplinirea misiunii de bază a organizației: dezvoltarea studenților politehniști”, declară Grațiel Grădinaru, președinte BEST Iași. La Gala Aniversară din luna decembrie au participat reprezentanți ai TUIASI, ai partenerilor, directorul campusului Tudor Vladimirescu, lideri din cadrul Ligiilor Studențești TUIASI, precum și alumni BEST Iași.

Despre BEST și BEST Iași
BEST (Board of European Students of Technology) este o organizație de studenți de la Universități Tehnice, care asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea și schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni. Organizația non-guvernamentală este prezentă la nivel european în 93 de universităţi tehnice din 33 de ţări europene. În România și Republica Moldova, BEST are filiale în 6 orașe: Brașov, București, Cluj-Napoca, Chișinău, Iași și Timișoara.
La nivel local, BEST Iași a fost înființată în anul 2000 și a avut de-a lungul celor peste 2 de decenii de activitate mii de studenți implicați în activitatea organizației. În prezent, BEST Iași organizează evenimente naționale de carieră și competiții, precum: JobShop, BEST Training Weekend, Prove-IT, cursuri academice de vară și EBEC.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X