Complex de lux ridicat la Mamaia pe malul mării, „demolat parțial”

sâmbătă, 18 mai 2024, 09:40
2 MIN
 Complex de lux ridicat la Mamaia pe malul mării, „demolat parțial”

Inspectoratul de Stat în Construcții a înființat, la ordinul conducerii de la București, o comisie care anchetează cum a emis Primăria Constanța o autorizație de construire pe plajă, în Mamaia, și cum sunt executate lucrările, se arată într-un răspuns pentru Info Sud-Est și G4Media. Beneficiarul este firma BC Cogen Management a oamenilor de afaceri Constantin și Alin Bucur, cel din urmă fost parlamentar de Teleorman de la PP-DD (partidul fondat de Dan Diaconescu), apoi UNPR (partidul fondat de Gabriel Oprea). 

Ei construiesc piscine, beach bar-uri și zone de agrement pe o bucată de plajă de trei hectare, chiar în fața Complexului rezidențial de lux Caelia, acolo unde au apartamente politicieni și oameni de afaceri importanți din țară, conform unei investigații Info Sud-Est, între ei și Cătălin Cîrstoiu, fostul candidat PSD-PNL la Primăria București, așa cum arată o investigație HotNews.

Construcția a stârnit controverse în spațiul public, iar omul de afaceri Alin Bucur a fost acuzat că a agresat jurnaliștii care veneau să fotografieze lucrările. Bucur a recunoscut reporterilor Info Sud-Est (ISE( că a fost chemată poliția, dar spune că jurnaliștii sunt cei care ”au fost agresivi și au încercat să se suie pe garduri”.

Administrația Națională Apele Române susține că o parte din complexul de agrement nu respectă consultația tehnică pentru că se extinde prea mult spre mare, pe plaja extinsă cu fonduri europene, unde nu se poate construi. Garda de Mediu spune că a solicitat Apelor Române să urmărească ce se întâmplă cu nisipul excavat și că Agenția pentru Protecția Mediului nu a cerut evaluarea impactului asupra mediului.

Conform contractului de închiriere, omul de afaceri trebuie să demoleze toată construcția, care oricum încă nu e gata, până la 30 septembrie, atunci când e obligat prin contractul cu Apele Române să readucă plaja la starea inițială.

Firma BC Cogen Management a oamenilor de afaceri Constantin și Alin Bucur a închiriat o bucată de plajă de trei hectare, în stațiunea Mamaia, pe care a început construirea unui complex de agrement, chiar în fața Complexului rezidențial de lux Caelia. Încă nefinalizată la mijlocul lunii mai, construcția trebuie demolată în integralitatea ei la 30 septembrie, atunci când se încheie contractul de închiriere a plajei.

Administrației Naționale Apele Române (ANAR) spune, într-un răspuns pentru jurnaliștii Dobrogea Live, că o parte din construcție se întinde prea mult spre mare până în zona extinsă cu fonduri europene, unde nu sunt permise încă intervențiile celor care închiriază plaje.

În răspunsul pentru dobrogealive.ro, care a scris prima dată despre acest lucru, se mai arată că ANAR cere ”sistarea de urgență a lucrărilor care se realizează în prezent în zona plajei extinse și readucerea sectorului de plajă la zona inițială”. Răspunsul și articolul integrale aici. 

Pe de altă parte, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a declarat pentru Info Sud-Est că anchetează cum a emis Primăria Constanța autorizația de construire pentru complexul de agrement ridicat pe plajă. Astfel, din ordinul Inspectoratului General al ISC s-a format o comisie care va verifica legalitatea emiterii autorizației și executarea lucrărilor de construcții, se arată în răspunsul pentru ISE.

Vezi mai multe detalii pe G4MEDIA

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii