anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Comuna Tomeşti continuă acţiunile pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale în rândul persoanelor, familiilor şi grupurilor vulnerabile (P)

GALERIE
centru de zi tomestilansare-proiect-scoala-chilansare proiect scoala chicerea (2)lansare proiect scoala chicerea (3)proiect-sc-chicerea
 • centru de zi tomesti
 • lansare-proiect-scoala-chi
 • lansare proiect scoala chicerea (2)
 • lansare proiect scoala chicerea (3)
 • proiect-sc-chicerea
- +

Prin intermediul proiectului "Împreună în Poiana Vlădicăi", comuna Tomeşti continuă acţiunile pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale în rândul persoanelor, familiilor şi grupurilor vulnerabile, pentru ca egalitatea de şanse să devină realitate pentru toţi tomeştenii.

La începutul acestui an, Primăria Tomeşti, în parteneriat cu Fundaţia Corona şi Şcoala Gimnazială Chicerea, a demarat activităţile proiectului „Împreună în Poiana Vlădicăi”, care urmăreşte reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială şi a oricărei forme de discriminare de la nivelul GAL Poiana Vlădicăi - comunele Tomeşti şi Holboca, judeţul Iaşi - prin implementarea de măsuri integrate adresate unui număr de 250 de persoane.

Reducerea numărului de oameni care trăiesc sub pragul de sărăcie şi stimularea participării pe piaţa muncii a persoanelor apte de muncă rămân obiective foarte importante pentru mine şi în acest mandat, la fel cum mă preocupă, totodată, şi dezvoltarea sistemului de protecţie şi asistenţă socială. Tomeştenii au nevoie de ajutor în vederea depăşirii unei astfel de situaţii”, a spus Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Astfel, prin intermediul acestui proiect accesat de Primăria Tomeşti, care are un buget total de aproape 4,7 milioane de lei şi va fi implementat pe parcursul a doi ani, 125 de adulţi şi 125 de copii aflaţi în risc de sărăcie sau excluziune socială vor beneficia de servicii sociale. Mai exact, persoanele adulte vor avea parte de informare, consiliere şi sprijin în vederea depăşirii situaţiei de criză în care se află persoana/familia, dar şi de asistenţă şi suport pentru familie prin stabilirea unui plan individualizat de intervenţie integrată la nivel de individ/familie. De asemenea, aceşti tomeşteni vor beneficia de servicii pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă.

Pe de altă parte, copiii vor avea parte de consiliere psihosocială şi suport emoţional, cât şi de socializare/petrecere a timpului liber şi suport pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. Serviciile vor fi furnizate prin Punctul Unic de Acces ce va funcţiona în cadrul Primăriei Comunei Tomeşti şi în Centrul de zi „Sfânta Maria” din satul Tomeşti. Proiectul aflat în curs de implementare de către Primăria Tomeşti include şi servicii educaţionale pentru 125 de copii aflaţi în risc de sărăcie şi excluziune socială.

Se are în vedere dezvoltarea programului «Şcoală după şcoală» şi a programului de activităţi extraşcolare ( tabere, activităţi în aer liber ), cu scopul creşterii accesului şi a participării la educaţie a copiilor aflaţi în risc de sărăcie şi reducerii abandonului şcolar. Programele educaţionale se desfăşoară la Şcoala Gimnazială Chicerea.

Copiii din familiile cele mai defavorizate sunt mai expuşi riscului de a avea rezultate şcolare slabe, iar dacă noi nu luăm acum măsuri pentru ei, riscăm ca pe viitor să asistăm la o creştere a diferenţelor sociale. În copilărie, educaţia trebuie să fie solidă, iar dezvoltarea unor forme de incluziune socială potrivite cu nevoile acestor copii sunt mai mult decât necesare”, a declarat Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Nu în ultimul rând, pentru 125 de persoane adulte aflate în risc de sărăcie/excluziune socială se vor oferi servicii de acces şi/sau menţinere pe piaţa muncii, cât şi măsuri de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă - servicii de informare, orientare şi consiliere profesională, dar şi servicii de mediere pe piaţa internă,  respectiv programe de formare profesională. Măsurile de ocupare vor determina angajarea a minimum 32 de persoane din grupul ţintă care beneficiază de măsurile de ocupare. Serviciile vor fi furnizate de către Fundaţia Corona din Iaşi. Locuitorii comunei pot obţine mai multe informaţii dacă se vor adresa reprezentanţilor Primăriei Tomeşti.

Primăria Tomeşti se implică în dezvoltarea profesională a tomeştenilor cu vârsta de până în 59 de ani, dar şi a locuitorilor comunei Holboca, şomeri sau persoane inactive, care au doar şcoala primară sau gimnazială şi vor să obţină o calificare ca să se poată angaja pe un post mai bine plătit, în diverse domenii.

Persoanele dornice de dezvoltare şi perfecţionare profesională vor primi în acest sens sprijin financiar şi material, mai exact până la 1.800 de lei pe curs, o masă pe zi, cât şi decontarea transportului şi căutarea unui loc de muncă.

Domeniile de activitate profesională sunt următoarele: lucrător în comerţ, lucrător în tricotaje, lucrător în structuri pentru construcţii, îngrijitor bătrâni la domiciliu şi îngrijitor spaţii verzi. Persoanele interesate de creşterea şanselor de integrare în câmpul muncii cu ajutorul autorităţilor locale trebuie să se adreseze Primăriei Comunei Tomeşti, fie în scris (prin e-mail), fie telefonic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X