Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Advertorial

Comuna Tomești din județul Iași a îmbrăcat haine de sărbătoare marți, 8 septembrie (P)

GALERIE
dezvelire bust regina Maria tomesti unufestivitate cuplu 50 ani doisfintire troita primarie tomestibust regina maria tomesticuplu 50 ani tomestisfintire bust regina maria tomestiamfiteatru tomestifestivitate cuplu 50 ani treisfintire troita primarie tomesti doi
  • dezvelire bust regina Maria tomesti unu
  • festivitate cuplu 50 ani doi
  • sfintire troita primarie tomesti
  • bust regina maria tomesti
  • cuplu 50 ani tomesti
  • sfintire bust regina maria tomesti
  • amfiteatru tomesti
  • festivitate cuplu 50 ani trei
  • sfintire troita primarie tomesti doi
- +

În acest an, chiar dacă Zilele comunei Tomești s-au desfășurat în condiții restrictive cauzate de pandemia de coronavirus, primarul Ștefan Timofte a marcat momentul cu câteva evenimente importante pentru tomeșteni.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, pentru diminuarea riscului de infectare pe raza comunei am decis să organizăm doar trei evenimente, respectiv slujba religioasă la Biserica Tomești cu hramul Nașterii Maicii Domnului, inaugurarea și sfințirea troiței din fața Primăriei Tomești, cât și dezvelirea și sfințirea bustului Reginei Maria în Parcul Unirii Tomești”, a afirmat primarul Ștefan Timofte.

Totodată, pentru a arăta unitatea comunei Tomești, primarul a premiat și în 2020 cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dând astfel un exemplu bun pentru ceea ce înseamnă devotament, pentru ceea ce înseamnă familie.

În ultimul an, administrația locală a dus la bun sfârșit proiecte extrem de ambițioase și necesare pentru locuitori, care și-au pus amprenta pe înfățișarea comunei Tomești. Activitatea primarului Ștefan Timofte s-a concentrat pe lucrările începute în anii anteriori, precum și pe unele noi,începute în această perioadă. Anul 2019 a fost un an de excepție pentru comuna Tomești, care va rămâne în istoria de aur a comunei prin investițiile create ce vor servi locuitorilor zeci, poate sute de ani.

Realizările în comună au fost numeroase, despre acestea primarul Ștefan Timofte spunând: „Am avut extinderi de gaz, canalizare, apă, asfaltări, dispensar la Chicerea, începerea dispensarului la Vlădiceni, baze sportive, parc în sat Tomești. Am modernizat Primăria în interior și exterior, am construit troițe, teren de sport. Ne dorim să dezvoltăm comuna și, atât timp cât voi fi primar, mă voi gândi la asta, dar și la sufletul omului. Am reușit să construiesc peste 20 de troițe de când sunt primar, în locuri vulnerabile din comuna Tomești. Pentru că în fața lui Dumnezeu, a unei troițe, fiecare om are un alt comportament, se sfiește, este mai bun, asta mi-am dorit și cred că am reușit”.

În spatele acestor proiecte stă foarte multă muncă, iar implementarea lor presupune o responsabilitate mare, dar nimic nu este imposibil atunci când activitățile sunt făcute pentru binele comunității. Anul acesta, Ștefan Timofte candidează pentru un nou mandat la Primăria Tomești din partea Partidului Național Liberal (PNL), cu gândul că dezvoltarea comunei trebuie să continue.

Întotdeauna m-a preocupat dezvoltarea comunei Tomești, dar nu am neglijat să respectăm și pe cei ce au luptat și au dus-o greu, mă refer la ostașii tomeșteni căzuți pe câmpurile de luptă, astfel că am făcut tot ce am putut să reamintim efortul lor. Am construit acel monument din fața sălii de sport, cu un nume atât de frumos, «Timp și Memorie», crucea de pe Dealul Cerului, troițe, iar pentru cei care au luptat pentru Unirea Principatelor Române într-o țară modernă, am construit acest parc care se intitulează «Parcul Unirii». Anul trecut am dezvelit bustul Regelui Ferdinand, iar anul acesta bustul Reginei Maria, urmând ca la anul și pe viitor să cinstim memoria lui Brătianu, Cuza, poate mergem până la Mihai Viteazul”, a afirmat Ștefan Timofte.

Proiectul este o inițiativă a primăriei Tomești, sculpturile fiind realizate de artistul basarabean Vladlen Babcinețchi. Cu această ocazie, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei a felicitat conducerea comunei pentru inițiativa proiectelor dedicate păstrării memoriei și faptelor suveranilor români.

Am primit cu bucurie vestea dezvelirii bustului Regina Maria în parcul din centrul comunei Tomești. Începând de astăzi, bustul Reginei va sta alături de cel al Regelui Ferdinand, dezvelit în anul 2018. Inteligentă, plină de curaj și de hotărâre, Regina Maria s-a apropiat de poporul său, devenind o figură publică de primă mărime: „Mama Regina”, „Mama răniților” sau „Regina Soldat” a participat activ pe frontul Primului Război Mondial, fără frică de gloanțe, boală sau suferință. Regina va pleda, peste timp, cauza țării sale, făcând cunoscută România în întreaga lume. De numele Regelui Ferdinand se va lega întotdeauna conștiința datoriei împlinite. În Primul Război Mondial, Ferdinand „cel loial” va așeza interesul României mai presus de legăturile lui de sânge și de țara lui de origine, iar după război, Regele Ferdinand își va întregi țara, împlinind, astfel, visul tuturor românilor. Astăzi, când întreaga voastră comunitate se află în sărbătoare, vă felicit pentru inițiativa proiectelor dedicate păstrării memoriei și faptelor suveranilor români și vă doresc «La mulți ani»”, a fost mesajul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri