Comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Iași

GALERIE
Camera de Comert si Industri Iasi
  • Camera de Comert si Industri Iasi
- +

Camera de Comerț și Industrie Iași își exprimă surprinderea în ce privește atacurile virulente la adresa unei hotărâri a Curții Constituționale a României, legate de modificarea Legii camerelor de comerț din România. Se impune precizarea că retrocedarea dreptului de proprietate asupra terenului de la Romexpo SA București reprezintă o reparație istorică și un drept al Camerei de Comerț și Industrie a României.

 

La înființarea, în anii 1990-1991, a tuturor societăților pe acțiuni, care practic transformau întreprinderile socialiste de stat în societăți comerciale pe acțiuni, aceste societăți au dobândit și dreptul legal de proprietate asupra patrimoniului, asupra imobilelor și asupra terenurilor pe care își desfășurau activitatea.

Romexpo SA a fost singura firmă din țară căreia i s-a refuzat acest drept de proprietate, cu toate că, chiar și în vremurile comuniste, a existat o Cameră de Comerț a României care, practic, deținea acest patrimoniu.

La începutul anilor 2000, Guvernul României, supărat pe atitudinea critică economic a sistemului cameral, a naționalizat Registrul Comerțului de pe lângă Camerele de Comerț și a retras dreptul de administrare, acordat prin lege, a terenului Romexpo SA, pe care l-a transferat către RA-APPS.

Pe de altă parte, facem precizarea că legea care restituie dreptul de proprietate către Camera de Comerț și Industrie a României permite și dezvoltarea durabilă a unui complex urbanistic modern,  care va deveni pentru capitala României un reprezentativ centru arhitectural, cultural, comercial, de afaceri și de recreere, similar ca impuls dezvoltator ansamblului Palas din Iași sau Iulius Town din Timișoara.

Prin urmare, avem convingerea că legea va fi promulgată, iar această reparație istorică va fi apreciată de toți cetățenii onești care respectă dreptul de proprietate privată și apreciază dezvoltările urbanistice ale investițiilor cu capital românesc.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.