Comunicat de presă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Comunicat de presă

GALERIE
Sigla conest
  • Sigla conest
- +

Compania CONEST constată cu uimire faptul că, în ultima perioadă, pe diverse canale media, unul dintre politicienii din orașul nostru, a pornit din nou o campanie de neințeles, în care face afirmații profund incorecte referitoare la activitatea și imaginea firmei noastre.
Astfel, în una din ultimele intervenții în media, a afirmat că “dezvăluirile jurnalistice … au scos la iveală dovezile despre o încrengătură tipică unui stat mafiot”, “relații de tip oneros” pe care compania noastră le-ar avea cu politicieni în funcții publice.

Gravitatea unor astfel de afirmații ne-a determinat să căutam să înțelegem care este baza unor asemenea luări de poziții și care este motivația acestui domn de a face afirmații atât de incorecte.
Studiind cu atenție toate materialele din ultima perioadă am constatat următoarele:

- Marea majoritate a afirmațiilor,  care se doresc a fi  fapte incontestabile, sunt bazate pe argumentări de tipul: în ultima vreme s-a dezvăluit că..., din surse  ale unor canale media..., etc
- Cifrele prezentate ca argumente de necontestat sunt total incorecte .

În această situație, artificial creată, din respect față de dumneavoastră și față de orice opinie politică a reprezentanților partidelor politice, dorim să precizăm următoarele :

- Compania CONEST este profund consecventă misiunii sale de a construi trainic, crezul nostru fiind că acest lucru  este realizabil în contextul unei neutralități totale față de orice influențe politice; NU am avut, NU avem și nici NU vom avea « relații oneroase » cu reprezentanți ai partidelor politice sau ai autorităților ;
- Afirmațiile din presă apărute zilele acestea, caută senzaționalul cu orice preț, sunt complet deplasate și incorecte. Nu considerăm util, ințelegerii acestui fenomen, să raspundem punctual la atât de multe inexactități.
- Dorim însă să vă informăm corect și transparent pe dumneavoastră, toți cetățenii interesați de activitatea noastră. Astfel vă inviăam să vedeți mai jos cifrele REALE care arată CORECT situația:

În perioada 2011-2016 au fost încheiate și finalizate contracte pentru lucrări de construcții, cu Primăria Municipiului Iași, în valoare de 291.955.893 lei exclusiv TVA. Valoarea totală decontată în cadrul acestor contracte a fost însă semnificativ mai mică, respectiv 266.309.846 lei exclusiv TVA, rezultand o economie la contracte de 25.646.047 lei exclusiv TVA!!!
Din suma decontată, valoarea aferentă lucrărilor executate de CONEST  este de 145.302.199 lei exclusiv TVA, restul fiind reprezentat de valoarea lucrărilor executate din partea asociaților din cadrul contractelor și anume SC Martin Rose România SRL, SC Vega 93 SRL, SC Citadin SA, SC Viarom Construct SRL, SC Elsaco Electronic SRL, SC TMUCB SA,SC  Mari Vila Com SRL, SC Calcarul SA, SC IPCT Instalații SRL.

În perioada 2016-2018 au fost încheiate  contracte pentru lucrări de infrastructură și rețele de termoficare (care sunt în curs de execuție) în valoare de 161.739.693 lei exclusiv TVA, din care valoarea contractată a lucrărilor de construcții montaj ce revin CONEST  este de 83.783.079 lei exclusiv TVA, diferența fiind partea asociaților din cadrul contractelor și anume: SC Viarom Construct SRL, SC Construcții Erbasu SA, SC Consix Construcții SRL, SC Elsaco Electronic SRL, SC IPCT Instalații SRL.

Cifra de afaceri realizată de CONEST din contractele derulate cu Primăria Municipiului Iași, reprezintă o valoare cumulată de 173.370.902 RON pentru întreaga perioadă 2011-2018, ceea ce înseamnă un procent de doar 21 % din totalul cifrei de afaceri dezvoltate de companie în această perioada, respectiv 826.886.607 lei.

Astfel, din dorința de a păstra un climat de respect și de normalitate în comunicarea cu toți liderii de opinie din orașul nostru, am trimis invitația noastră către autorul acestor inexactități, de a avea un dialog onest și o informare corectă asupra activității unei firme de construcții, care încă din anul 1963 este implicată în comunitatea locală contribuind în mod direct la dezvoltarea orașului prin obiective foarte importante, construite de-a lungul timpului și de care beneficiază ieșenii și nu numai.

    
Consiliul de administrație
SC CONEST SA

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.