anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Comunicat de presă

GALERIE
Sigla conest
 • Sigla conest
- +

Compania CONEST constată cu uimire faptul că, în ultima perioadă, pe diverse canale media, unul dintre politicienii din orașul nostru, a pornit din nou o campanie de neințeles, în care face afirmații profund incorecte referitoare la activitatea și imaginea firmei noastre.
Astfel, în una din ultimele intervenții în media, a afirmat că “dezvăluirile jurnalistice … au scos la iveală dovezile despre o încrengătură tipică unui stat mafiot”, “relații de tip oneros” pe care compania noastră le-ar avea cu politicieni în funcții publice.

Gravitatea unor astfel de afirmații ne-a determinat să căutam să înțelegem care este baza unor asemenea luări de poziții și care este motivația acestui domn de a face afirmații atât de incorecte.
Studiind cu atenție toate materialele din ultima perioadă am constatat următoarele:

- Marea majoritate a afirmațiilor,  care se doresc a fi  fapte incontestabile, sunt bazate pe argumentări de tipul: în ultima vreme s-a dezvăluit că..., din surse  ale unor canale media..., etc
- Cifrele prezentate ca argumente de necontestat sunt total incorecte .

În această situație, artificial creată, din respect față de dumneavoastră și față de orice opinie politică a reprezentanților partidelor politice, dorim să precizăm următoarele :

- Compania CONEST este profund consecventă misiunii sale de a construi trainic, crezul nostru fiind că acest lucru  este realizabil în contextul unei neutralități totale față de orice influențe politice; NU am avut, NU avem și nici NU vom avea « relații oneroase » cu reprezentanți ai partidelor politice sau ai autorităților ;
- Afirmațiile din presă apărute zilele acestea, caută senzaționalul cu orice preț, sunt complet deplasate și incorecte. Nu considerăm util, ințelegerii acestui fenomen, să raspundem punctual la atât de multe inexactități.
- Dorim însă să vă informăm corect și transparent pe dumneavoastră, toți cetățenii interesați de activitatea noastră. Astfel vă inviăam să vedeți mai jos cifrele REALE care arată CORECT situația:

În perioada 2011-2016 au fost încheiate și finalizate contracte pentru lucrări de construcții, cu Primăria Municipiului Iași, în valoare de 291.955.893 lei exclusiv TVA. Valoarea totală decontată în cadrul acestor contracte a fost însă semnificativ mai mică, respectiv 266.309.846 lei exclusiv TVA, rezultand o economie la contracte de 25.646.047 lei exclusiv TVA!!!
Din suma decontată, valoarea aferentă lucrărilor executate de CONEST  este de 145.302.199 lei exclusiv TVA, restul fiind reprezentat de valoarea lucrărilor executate din partea asociaților din cadrul contractelor și anume SC Martin Rose România SRL, SC Vega 93 SRL, SC Citadin SA, SC Viarom Construct SRL, SC Elsaco Electronic SRL, SC TMUCB SA,SC  Mari Vila Com SRL, SC Calcarul SA, SC IPCT Instalații SRL.

În perioada 2016-2018 au fost încheiate  contracte pentru lucrări de infrastructură și rețele de termoficare (care sunt în curs de execuție) în valoare de 161.739.693 lei exclusiv TVA, din care valoarea contractată a lucrărilor de construcții montaj ce revin CONEST  este de 83.783.079 lei exclusiv TVA, diferența fiind partea asociaților din cadrul contractelor și anume: SC Viarom Construct SRL, SC Construcții Erbasu SA, SC Consix Construcții SRL, SC Elsaco Electronic SRL, SC IPCT Instalații SRL.

Cifra de afaceri realizată de CONEST din contractele derulate cu Primăria Municipiului Iași, reprezintă o valoare cumulată de 173.370.902 RON pentru întreaga perioadă 2011-2018, ceea ce înseamnă un procent de doar 21 % din totalul cifrei de afaceri dezvoltate de companie în această perioada, respectiv 826.886.607 lei.

Astfel, din dorința de a păstra un climat de respect și de normalitate în comunicarea cu toți liderii de opinie din orașul nostru, am trimis invitația noastră către autorul acestor inexactități, de a avea un dialog onest și o informare corectă asupra activității unei firme de construcții, care încă din anul 1963 este implicată în comunitatea locală contribuind în mod direct la dezvoltarea orașului prin obiective foarte importante, construite de-a lungul timpului și de care beneficiază ieșenii și nu numai.

    
Consiliul de administrație
SC CONEST SA

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.