anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 08.10.2022

Comunicat de presă

Comunicat de presă

GALERIE
header
 • header
- +

Comunicat de presă
Data emiterii comunicatului: Aprilie 2015


               Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamţ implementează proiectul Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional, în parteneriat cu Şcolile gimnaziale Moţca, Mironeasa şi Mirosloveşti din judeţul Iaşi, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2, Domeniul major de intervenţie 2.1, având o durată de 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).
              Obiectivul principal al proiectului este facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniţi din familii defavorizate din cele patru comune din judeţele Iaşi şi Neamţ, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare educativ-profesională şi motivare pentru susţinerea traseului educativ-profesional.
              Serviciile de consiliere şi orientare educativ-profesională se concretizează în activităţi de consiliere individuală şi colectivă pe o perioadă de nouă luni, au debutat în decembrie 2014 şi se desfăşoară în Centrele de Informare, Orientare şi Consiliere Educativ-Profesională (CIOCEPEG). Acestea urmăresc dezvoltarea unui set de competenţe de autoevaluare şi dezvoltare personală în vederea devenirii profesionale a elevilor din grupul ţintă .
             Astfel, în cadrul activităţilor de consiliere şcolară şi profesională,  elevii au fost solicitaţi să  completeze  fişe de lucru, chestionare, să  participe activ la discuţii individuale, de grup sau dezbateri în legătură cu următoarele teme:
- autocunoaşterea şi dezvoltarea personală,
- autocunoaşterea şi descoperirea de către grupul ţintă a propriilor interese, aspiraţii şi a particularităţilor de care dispune pentru a-şi defini propria identitate,
- formarea unei imagini de sine pozitive a autoacceptării şi a sentimentelor de preţuire socială,
- formarea capacităţii de analiză a competenţelor dobândite prin învăţare în vederea orientării spre carieră,
- formarea deprinderilor de a avea o atitudine pozitivă care se răsfrânge asupra comportamentului.
           Obiectivele activităţii de consiliere individuală şi de grup au fost identificarea calităţilor individuale; identificarea intereselor profesionale, a aptitudinilor, a valorilor individuale legate de carieră; identificarea tipului de stimă de sine; formarea şi consolidarea stimei de sine pozitive; identificarea efectelor unei stime de sine pozitive şi ale uneia negative; stabilirea unor relaţii armonioase în grup; identificarea rezultatelor şcolare şi corelarea lor cu posibilităţile personale; stabilirea factorilor implicaţi în formarea unei atitudini pozitive; stabilirea relaţiei între atitudinea pozitivă  şi comportament.
            În urma activităţilor de consiliere s-au elaborat trasee educaţionale pentru fiecare dintre elevii participanţi la proiect şi s-au identificat  opţiunile profesionale care au determinat destinaţia ulterioară a vizitelor la agenţi economici ce urmează să se desfăşoare începând din luna mai 2015. 

Informaţii suplimentare cu privire la activităţile desfăşurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului – http://reviprovinatorineamt.ro

Persoană de contact: Elena Coşofreţ – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamţ. Telefon: 0754018140, e-mail: elena.cosofret@gmail.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

A vorbit directorul SRI ca să nu tacă

Pavel LUCESCU

A vorbit directorul SRI ca să nu tacă

Luat la bani mărunţi, dacă sufli sclipiciul de pe el, îţi dai seama că discursul directorului SRI e un mare fâs. Nu ne spune altceva decât că el e totuşi un tip ok şi că ar trebui să-l credem pe cuvânt. Dar o face cu pretenţia că e şi profund, că e capabil să atace marile teme ale istoriei şi viitorului, că e mai mult decât un directoraş al unui serviciu de informaţii dintr-o ţară care a intrat de multişor pe un făgaş occidental, euro şi mai ales american, serviciu care n-are altă datorie decât să respecte ce-i zic alţii că e bine.

opinii

Războiul ideologic

Alexandru CĂLINESCU

Războiul ideologic

Înfruntarea ideologică dintre „lagărul socialist” şi „lagărul capitalist” a durat mai multe decenii şi s-a încheiat cu victoria celui din urmă. Putin vrea acum să-şi ia revanşa. E vital pentru societăţile democratice ca el să fie învins şi pe acest plan.

Şcoala duală

Neculai SEGHEDIN

Şcoala duală

Învăţământul dual a apărut în Germania, după adoptarea Legii privind formarea profesională din 1969, pe fondul unei nevoi ridicate de forţă de muncă calificată în diverse ramuri industriale. 

Ce-i mâna pe ei în luptă?

Radu POPESCU

Ce-i mâna pe ei în luptă?

Zilele trecute, câteva portaluri de ştiri - mai ales din zona de simţire social-democrată - se dădeau de ceasul morţii că, vezi, Doamne, „mii şi mii de oameni protestează la Chişinău împotriva Preşedintelui Maia Sandu şi a guvernării pro-europene”. Astăzi însă nu vom vorbi despre ceea ce-şi doresc cu adevărat social-democraţii români în Republica Moldova şi despre capcana în care, din lăcomie, sunt pe cale să calce (ce-i drept, nu că ar fi prima dată când urmaşii lui Ion Iliescu, Adrian Năstase, Dr. Victor Viorel Ponta ori Liviu Dragnea mizează pe cine nu trebuie la Chişinău), ci despre „protestele” care se petrec zilele acestea peste Prut.

pulspulspuls

Iacătă cine mai face bani pe piaţa liberă, dar tot din puşculiţa guvernamentală?

Iacătă cine mai face bani pe piaţa liberă, dar tot din puşculiţa guvernamentală?

Pentru că tot s-au ocupat colegii noştri zilele trecute despre afacerea „50-20”, aia cu cazarea refugiaţilor ucraineni, iacătă ca ne-au şi sosit la redacţie noutăţi despre cei cu dare de mână care ştiu şi au cu ce să facă un ban grămadă din afacerea asta finanţară de Guvern. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.