Comuniştii ieşeni caută pe OLX candidaţi la alegerile parlamentare

miercuri, 31 august 2016, 01:52
2 MIN
 Comuniştii ieşeni caută pe OLX candidaţi la alegerile parlamentare

Partidul Comuniştilor îşi caută candidaţi pentru alegerile generale prin mica publicitate. Comitetul Judeţean al PCR a postat pe site-ul de anunţuri olx.ro un anunţ prin care oferă viitoarele locuri pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare. Pentru a se înscrie, cei care doresc un fotoliu de deputat trebuie să aibă minim 23 de ani, iar cei care vor să candideze la Senat, minim 35 de ani. 

“Să fie orientat spre binele populaţiei. Să nu aibă antecedente penale. Să nu fie implicat în cazuri de corupţie. Să completeze o listă de susţinători cu cel puţin 500 de membri”, sunt condiţiile menţionate în anunţ. De la posibilitatea de a candida din partea PCR sunt excluşi însă tocmai foştii membri ai partidului, dinainte de 1989. “Fostul PCR a avut 3,8 milioane de membri. Majoritatea au fost membri simpli, iar condiţia de lustraţie nu li se aplică. În schimb, membrii fostei nomenclaturi nu pot face parte din partid decât după trecerea unui număr de ani. Ion Iliescu ar avea nevoie de 100 de ani pentru a putea accede la o funcţie de conducere”, a declarat preşedintele filialei ieşene a PCR, Constantin Dascălu.

Acesta a explicat publicarea anunţului pe internet prin dorinţa partidului de a recruta viitorii candidaţi din rândul populaţiei neimplicate politic. Cei care doresc să candideze la alegerile generale vor fi supuşi unui proces de selecţie la Iaşi, urmat de un al doilea, la nivelul structurilor centrale ale partidului. Conform precizărilor lui Dascălu, cheltuielile de campanie nu vor fi suportate de către candidaţi, ci de către partid. “Noi căutăm oameni valoroşi, nu bogaţi. Cheltuielile cu afişele, deplasările, apariţiile televizate şi tot ce mai înseamnă campanie electorală vor fi suportate de partid”, a spus Dascălu. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii