anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Eveniment

Concert caritabil „Poveste de Moş Nicolae”, ediţia a III-a

GALERIE
christmas-socks
 • christmas-socks
- +

Asociaţia „Surâsul Albastru” pentru copiii cu autism vă invită la un concert caritabil pe 4 decembrie, începând cu ora 18, la Biblioteca Centrală Universitară.

Intitulat “Poveste de Moş Nicolae”, concertul este la a treia ediţie și îşi propune strângerea fondurilor necesare susţinerii copiilor aflaţi în grija asociaţiei prin continuarea programelor de terapie recuperatorie foarte necesară pentru micuţii care manifestă tulburări din spectrul autist (TSA).

Totodată, evenimentul are ca obiectiv şi promovarea înţelegerii problemelor cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile lor, dar este şi o ocazie pentru schimbarea atitudinii faţă de ei prin eliminarea barierelor în ceea ce privește integrarea lor în comunitatea ieşeană. Pentru schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităţilor, instituţiilor şi companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaţionale.

Invitatul special al concertul va fi solistul Adrian Naidin, care a acceptat să fie şi ambasadorul acestei campanii, ajunse la cea de-a treia ediţie.

Pentru copiii cu autism vor mai cânta Corul bărbătesc „Mitropolitul Iosif Naniescu“ al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, dirijat de pr. lect. dr. Ionuţ-Gabriel Nastasă, Daria Bahrim și Nicola Luchian (Palatul Copiilor, prof. Anca Apetroaie), Karla Ursu (port-bonheurul echipei naţionale de rugby, Palatul Copiilor, prof. Claudia Martinică) şi Academia de Talente (prof. Ella Gondoș Timofte) şi vor dansa artiştii de la Academia Junior şi artiştii de la Clubul de Dans Sportiv Noblesse (coordonaţi de Aniela Sabie Cristel)
Biletele pot fi procurate de la sediul Asociaţiei „Surâsul Albastru”, aflat pe Aleea Sucidava nr 6 (cartier Dacia) sau pot fi rezervate pe email la adresa surasulalbastru@gmail.com.

Despre noi

Surâsul Albastru“ este o asociaţie nonguvernamentală, cu personalitate juridică română, înfiinţată în 2012.
Asociația „Surâsul Albastru“ este însoţitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist, în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care noi toţi facem parte.

Misiunea noastră este aceea de a implementa cele mai moderne şi eficiente modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare şi formare a persoanelor cu autism, pentru valorificarea şi dezvoltarea maximă a potenţialului lor,  în vederea integrării acestora în comunitate și a unei vieţi independente. De asemenea, asociaţia iși propune soluționarea problemelor care ţin de conştientizare, informarea corectă şi schimbări legislative în susţinerea drepturilor persoanelor cu autism.

Viziunea noastră este schimbarea percepţiei la nivel de societate a ideei de autism asociată unei persoane condamnată pe viaţă, în autism – persoana specială cu posibilitatea de integrare şi autonomie, care poate aduce contribuţii comunităţii în care trăieşte.

Dăruieşte o oră de terapie!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.