Concert de zile mari! Patricia Kaas va veni la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Concert de zile mari! Patricia Kaas va veni la Iaşi

GALERIE
patricia
  • patricia
- +

Evenimentul va fi pe 19 iunie, de la ora 20.30, pe pietonalul Ştefan cel Mare. Concertul face parte dintr-un festival mai amplu, ce va avea loc între 14 şi 23 iunie.

Una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe din Franţa va susţine un concert de zile mari la Iaşi, în cadrul unui eveniment care se doreşte să devină emblematic pentru oraş. Patricia Kaas va cânta chiar pe bulevardul Ştefan cel Mare, manifestarea fiind una dintre principalele atracţii ale Festivalului Internaţional al Educaţiei, un concept nou şi modern pentru România.

În perioada 14 - 23 iunie, sub deviza „Să FIE carte/ muzică/ teatru/ cultură“, festivalul organizat în aer liber de Abplus Events şi Primărie va aduce un număr mare de vizitatori din întreaga ţară. „Festivalul Educaţiei organizat în aer liber reuneşte două elemente: cartea şi grădina (sau parcul) şi are la bază ideea de spaţiu cultural deschis şi de diversitate, fiind construit în jurul dialogului multicultural. Structura festivalului va combina activităţile cultural - artistice cu cele de petrecere a timpului liber“, anunţă organizatorii. Prezenţa surprinzătoare a Patriciei Kaas este motivată de turneul „Kaas chante Piaf“, susţinut în 46 de ţări, pentru a comemora 50 de ani de la moartea marei artiste Edith Piaf. Iaşul este primul oraş din ţară care se va bucura de acest concert, pe 19 iunie, de la ora 20.30. Biletele au preţuri diferite, de la 60 de lei la 250, în funcţie de categoria locului şi vor fi puse în vânzare prin reţeaua Eventim - Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti, Call Center 1951 şi online. Până în prezent, spectacolul a fost prezentat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, printre care Royal Albert Hall din Londra sau Carnegie Hall din New York.

Născută într-o familie simplă, Patricia Kaas a crescut ascultând-o pe Edith Piaf, muzica ei determinând-o să îşi construiască propria carieră. Adulată în toată lumea pentru melodii ca „Mon mec a moi“ şi „Mademoiselle chante les blues“, Kaas a realizat un material discografic de excepţie pentru a aduce un tribut idolului său. La Iaşi, publicul va aplauda interpretările unor melodii precum „Non, Je Ne Regrette Rien“, „Paris“, „Padam, Padam“, „Milord“ şi multe altele.

Proiectul „FIE“ îşi propune să devină o componentă a ofertei culturale ieşene, nu doar în context naţional, ci şi peste hotare. Lecturile, dezbaterile, întâlnirile publice, concertele, atelierele de creaţie, evenimentele artistice dedicate copiilor vor împleti cultura şi distracţia. În zilele următoare, vor fi puse în vânzare şi biletele pentru alte două spectacole inedite. Pe 17 iunie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor, vor fi puse în scenă 21 de numere de sine stătătoare în care lumea lui Caragiale va fi transpusă prin dans şi muzică. „D’ale noastre“ este o producţie semnată de Romanian Dance Company - regizor şi coregraf Gigi Căciuleanu. Pe 20 şi 21 iunie, tot de la ora 19, la CCS, Silviu Purcărete şi actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu aduc la Iaşi „Călătoriile lui Gulliver“. Piesa a fost lansată la Festivalul de la Edinburgh din 2012 şi surprinde romanul lui Jonathan Swift într-un mod care îmbină fantezia cu satira politică. Biletele se vor găsi în curând tot pe reţeaua Eventim, preţul lor nefiind încă anunţat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.