Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Concluzia anchetei în cazul medicului mort în spital după ce s-a infectat cu Clostridium:

Concluzie în cazul medicului mort în spital: „Pacientul era infectat înainte de internare“

GALERIE
mort spital
  • mort spital
- +

Spitalul „Sf. Spiridon“ a terminat ancheta în cazul medicului din Vaslui care a murit după aproape două săptămâni de la internare. Comisia de Etică a unităţii medicale a anchetat decesul doctorului Constantin Anagnoste, în vârstă de 90 de ani, şi a ajuns la concluzia că moartea medicului nu a fost determinată de o infecţie nosocomială. Mai mult, spitalul precizează că inclusiv echipele medicale care s-au ocupat de pacient, în frunte cu medicul curant, Paul Sîrbu, şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile.

„Comisia a constatat că medicul curant şi echipele de la Ortopedie şi din ATI care au avut grijă de pacient nu au încălcat norme medicale şi etice. S-au urmărit punctele de vedere ale tuturor angajaţilor care au colaborat la caz. Pe de altă parte, dovezile paraclinice au arătat că este vorba despre o infecţie postoperatorie, nu infecţie nosocomială, în condiţiile în care niciuna dintre clinicile menţionate nu au avut cazuri raportate anterior. Infecţia pe care pacientul a dezvoltat-o nu se află în relaţie de cauzalitate cu decesul regretatului medic“, a declarat Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al spitalului.

Potrivit acesteia, cu toate că familia a acuzat că bolnavul ar fi contactat o infecţie nosocomială, rudele defunctului nu au fost de acord cu efectuarea necropsiei, prin care medicii legişti puteau stabili motivul decesului.

Comisia de Etică de la Spitalul „Sf. Spiridon“ s-a întrunit de trei ori în vederea analizării cazului Constantin Anagnoste, medicul decedat pe 18 noiembrie în urma unui şoc septic. Decesul pacientului a fost analizat după ce familia a depus sesizări la Colegiul Medicilor şi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Iaşi, subliniind că, odată internat în ATI, pacientul a fost diagnosticat cu Clostridium difficile şi a făcut şoc septic. Conducerea spitalului susţine însă că decesul bolnavului nu are nicio legătură cu o infecţie nosocomială, el fiind infectat anterior.

„Spitalul nu are o problemă specială determinată de infecţia cu clostridium. În toate unităţile medicale există infecţii nosocomiale, nu doar în cazul Spitalului „Sf. Spiridon“. Oricine poate să aibă bacteria, iar atunci când facem un tratament cu antibiotice se dereglează ceva, apar scaune diareice, din întâmplare ne controlam şi putem afla că avem şi noi. Cazul Anagnoste nu are nicio nicio treabă cu infecţiile nosocomiale. Clinica de ortopedie nu a avut înregistrat şi raportat niciun caz de infecţie cu clostridium în luna noiembrie“, explicat recent Mihaela Prelipcean, directorul medical de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

VEDEŢI ŞI:

Soţia medicului ucis de o infecție la Spiridon: Vor să mă scoată pe mine vinovată

Ucigaşul nevăzut din spital. Este sau nu cazul să ne fie frică să ne mai internăm?

Medic ucis de o bacterie din salon? Anchetă după moartea unui fost şef de spital

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri