anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Concurenţă greu de imaginat pentru un loc bugetat la USAMV: 72 pe loc

GALERIE
admitere usamv iasi
  • admitere usamv iasi
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a înregistrat, pentru prima dată de când există o evidenţă concretă, o ocupare integrală a tuturor locurilor, atât buget, cât şi taxă - până la capacitatea maximă de şcolarizare. 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a înregistrat, pentru prima dată de când există o evidenţă concretă, o ocupare integrală a tuturor locurilor, atât buget, cât şi taxă - până la capacitatea maximă de şcolarizare. În sesiunea de admitere din această toamnă au fost 441 de candidaţi în total pe 63 de locuri la buget şi 118 la taxă. Vine o concurenţă foarte mare - 7 pe loc bugetat şi o concurenţă de 2,43 pe toate locurile, buget sau taxă, scoase la concurs. La nivelul Facultăţii de Agricultură a fost o concurenţă de 3,5 pe toate locurile şi de 11 pe loc bugetat, fiind 177 de dosare pe 16 locuri la buget şi 35 la taxă.

La Facultatea de Horticultură a fost o concurenţă de aproape 2 pe loc pe toate locurile scoase la concurs, în timp ce o situaţie aparte s-a înregistrat la Facultatea de Zootehnie. Aici a existat un singur loc la buget rămas liber în urma admiterii din vară, şi au fost 72 de dosare depuse pentru a-l ocupa, atât pe acesta, cât şi locurile de la taxă, fiind practic o concurenţă de 72 de candidaţi pe locul respectiv rămas liber. Şi la Facultatea de Medicină Veterinară s-au ocupat integral toate locurile - fiind 59 de candidaţi pe patru locuri la buget şi 15 la taxă, anul acesta fiind un număr record şi la linia de predare în engleză cu taxă în valută: 26 de candidaţi pe 29 de locuri, 39 în total care vor fi înmatriculaţi. „Admiterea de toamnă a fost foarte bună, cred că şi promovarea pe care am făcut-o ne-a ajutat foarte mult, dar şi contextul pandemiei a făcut să crească numărul de candidaţi la mai multe universităţi, nu doar la noi. Am afişat joi seara rezultatele, ieri au fost semnate contractele de studiu, fiind practic confirmările de locuri”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iaşi.

Pandemia a împins toate procedurile administrative până la limita calendarului anul acesta la USAMV: luni are loc şi deschiderea anului universitar. Anul acesta, în contextul pandemiei, deschiderea anului va avea loc pe terenul de sport din campus şi nu va fi o deschidere comună, ci fiecare facultate va avea propria festivitate. „Am evitat să facem o deschidere mare pentru a încerca să protejăm atât studenţii, cât şi cadrele didactice. Facem acest eveniment în aer liber, pe teren. Nu am avut niciun an în care să fie ocupate toate locurile şi la taxă, ele fiind puse la capacitatea maximă de şcolarizare. Este printre cei mai buni ani de admitere”, a completat prof.dr. Gerard Jităreanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.