Concurenţele absurde de la admitere: la taxă la Drept, 70 de candidaţi au fost diferenţiaţi de doar 6 sutimi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Concurenţele absurde de la admitere: la taxă la Drept, 70 de candidaţi au fost diferenţiaţi de doar 6 sutimi

GALERIE
rezultate, admitere, universitate
  • rezultate, admitere, universitate
- +

La Informatică, oarecum similar: 200 de persoane au fost diferenţiate de 17 sutimi

 

Concurenţa mare de la universităţile din Iaşi de anul acesta a determinat şi luptă foarte strânsă pentru a prinde un loc la buget într-o primă etapă, până la confirmarea locului. Luând exemplul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea mai strânsă situaţie o raportăm la Facultatea de Informatică, unde au fost peste 1.000 de dosare depuse pentru cele 201 locuri la buget. Aici, primii 10 candidaţi au avut şi 10 pe linie: atât nota aleasă de la proba examenului de bacalaureat (matematică sau informatică), cât şi media generală a examenului. Ulterior, până la poziţia 201, toţi candidaţii au avut note cuprinse între 10 şi 9,83. Practic, 200 de persoane au fost diferenţiate de 17 sutimi. Aceeaşi situaţie a fost şi la taxă, unde au fost patru medii mari ale persoanelor care, cel mai probabil, nu au avut dreptul să ocupe un loc la buget, iar restul de 69 de locuri de la taxă au fost ocupate de persoane cu media cuprinsă între 9.83 şi 9.73. Prin urmare, cele 69 de poziţii au fost diferenţiate de doar o zecime la media finală de admitere.

O situaţie similară se regăseşte şi la Facultatea de Drept. Aici, la buget, prima medie a fost 9,99, cu excepţia unui olimpic ce a intrat cu 8,71. Ultima medie de la buget, în contextul în care au fost 195 de locuri, a fost de 9,57. Dar, la taxă, toţi cei 70 de candidaţi au fost distanţaţi de 6 sutimi: mediile au variat de la 9,51 la 9,57. Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a avut 120 de locuri la buget, intrându-se cu medii cuprinse între 9.96 şi 9.35, în timp ce la taxă au fost 168 de locuri şi s-a intrat cu medii cuprinse de la 9.03 la 9.35. O situaţie de facultate unde a existat concurenţă ridicată, dar avem o plajă mai mare de note, este cea de Matematică. Aici au fost 135 de locuri la buget, notele variind de la 8,83 la 9,95, iar la taxă au fost 60 de locuri, diferenţa fiind la fel de mică precum la celelalte facultăţi menţionate anterior: de la 8,50 la 8,77.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.