Concurs anulat și control la Primăria Iași. Un post de director ar fi fost cu „dedicație”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Concurs anulat și control la Primăria Iași. Un post de director ar fi fost cu „dedicație”

GALERIE
primaria
  • primaria
- +

Primăria a renunțat la concursul pentru funcția de director executiv la Direcția de digitalizare. Informația apare într-un comunicat al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Agenția s-a autosesizat în urma unor materiale din presă și a făcut o acțiune de control. Presa a relatat că acest post era unul cu „dedicație” pentru Cătălin Boghiu, un angajat al municipalității.

Comunicatul ANFP:

Ca urmare a unor informații apărute în spaţiul public referitoare la stabilirea condițiilor pentru ocuparea funcției publice de conducere de director executiv al Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart-City din cadrul Primăriei municipiului Iași, județul Iași, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Public s-a autosesizat şi a întreprins o acţiune de control la sediul Primăriei Iaşi. Concursul pentru ocuparea acestei funcţii publice era prevăzut a se desfăşura în data de 17 martie 2021 (proba scrisă).

Corpul de control al ANFP a constatat că stabilirea condiţiei de studii din fişa postului nu a fost făcută prin raportare directă la atribuţiile funcţiei publice menţionate mai sus. Studiile stabilite pentru ocuparea funcției publice de director executiv al Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart-City erau cele din domeniul inginerie mecanică sau inginerie industrială, iar atribuțiile din fișa de post presupuneau desfăşurarea de activităţi în domeniul digitalizării şi al tehnologiei informaţiei.

În consecinţă, prin raportul Corpului de Control, ANFP a dispus remedierea acestei situaţii, până la data de 01.04.2021. Primăria Iaşi a comunicat Agenţiei renunțarea la procedura de organizare a concursului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.