anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.07.2020

Concurs de cultură generală pentru elevi, cu premii de mii de lei. Tema: Marea Neagră

GALERIE
concurs de cultura generala
  • concurs de cultura generala
- +

Elevii din clasele IX-XIII din Iaşi pot participa la cea de-a VI-a ediţie a concursului de cultură generală dedicat Zilei Mondiale a Apei, organizat de Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ şi ApaVital SA, echipa de pe prima poziţie urmând să primească 3.000 de lei (1.000 de lei pentru fiecare membru). Competiţia se va desfăşura pe 22 martie, tema ediţiei din acest an fiind Marea Neagră. 

Concursul se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal, la competiţie putându-se înscrie echipe din unităţile de învăţământ preuniversitar din toată regiunea Moldovei, inclusiv Republica Moldova, formate din câte trei elevi, care pot fi şi din clase diferite, coordonaţi de un profesor. O unitate de învăţământ nu poate participa cu mai mult de un echipaj. Concursul va consta în două probe, un test-grilă cu întrebări din tematica state riverane, oraşe de coastă, mari evenimente istorice, mari bătălii, personalităţi istorice şi culturale, scriitori şi pictori, bibliografia de concurs putând fi consultată pe site-ul Bibliotecii Judeţene.

De asemenea, echipele trebuie să elaboreze şi un eseu de aproximativ 300 de cuvinte pe o temă la prima vedere. Pentru a se înscrie în competiţie, echipele trebuie să trimită un e-mail la adresa programe@bjiasi.ro până pe data de 20 martie. Fondul de premii este de 6.600 de lei, fiind acordat de ApaVital SA Iaşi. Astfel, echipa de pe prima poziţie va primi 3.000 de lei, câte 1.000 de lei pentru fiecare participant, elevii aflaţi pe locul al II-lea vor primi 2.100 de lei, câte 700 de lei pentru fiecare participant, iar echipa de pe poziţia a III-a va primi 1.500 de lei. Pentru ocupanţii clasaţi pe următoarele locuri se vor acorda premii constând în obiecte şi materiale promoţionale. Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte anual pe 22 martie. (Andrei MIHAI)

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Munca în vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.