anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Concurs de dans pentru copiii cu dizabilităţi la Colegiul "Holban" din Iaşi

GALERIE
SNAC concurs
 • SNAC concurs
- +

Mâine, 5 aprilie 2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează faza judeţeană a Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor”. Acţiunea face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi va avea loc la Colegiul Tehnic „Ion Holban” începand cu ora 12,00. Concursul, aflat la a X-a ediţie, este iniţiat de Ministerul Educaţiei  Naţionale şi se adresează unităţilor de învăţământ care desfăşoară activităţi în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

În acest an şcolar s-au înscris 6 formaţii de dans din 9 şcoli din judeţ, anunţându-şi participarea  pentru evoluţia pe scenă un număr de aproximativ 80 de elevi. Elevii din şcolile de masă, voluntari SNAC, vor dansa alături de copii  cu dizabilităţi din şcolile speciale.

Evoluţia în concurs se va face la două secţiuni: dans modern şi dans tradiţional.

La secţiunea dans tradiţional vor evolua formaţiile: Stropi de cântec moldovenesc - parteneriat între Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi şi Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iaşi, Busuiocul - parteneriat între Şcoala Gimnazială Specială Paşcani şi Liceul Tehnologic Valea Seacă - structura Conţeşti, Hai la joc - parteneriat între Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Iaşi, Liceul Teoretic de informatică „Grigore Moisil” Iaşi.

La secţiunea dans modern vor evolua formaţiile: Iris - parteneriat între Şcoala Gimnazială Specială Paşcani şi Liceul Teoretic „Miron Costin” Paşcani, SoniQ - parteneriat între Liceul Special „Moldova” Tg. Frumos şi Liceul Teoretic „Ion Neculce” Tg. Frumos, Magic Dans parteneriat între  Şcoala Gimnazială Specială „C. Păunescu” Iaşi  şi Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi” Iaşi.

Componenţa juriului este următoarea: Gabriela Raus, inspector pentru învăţământ special în cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, coordonator judeţean/regional SNAC, Aura Ţabără, inspector şcolar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Cornelia Ţigănaşu, profesor de dans la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, Mihaela Zaharia, şef serviciu în cadrul Direcţei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Gabriela Răducanu, psihopedagog, Fundaţia Star of Hope, Alina Mendelovici, profesor logoped, Centrul Logopedic Interşcolar Iaşi, Oana Albu, director Şcoala Paradis şi Mihaela Budacă, profesor de dans la Palatul Copiilor Iaşi.

În deschiderea evenimentului participanţii în concurs şi spectatorii din sală  se vor bucura de un moment artistic susţinut de către  Eusebiu Toma, elev în clasa a XII-a, în cadrul Liceului Special ”Moldova” din Tîrgu Frumos. Eusebiu este un rapsod prin excelenţă, stăpânind cu o tehnică instrumentală impecabilă zece instrumente de suflat.Dintre toate instrumentele la care cântă, Eusebiu reprezintă cu mândrie zona folclorului românesc moldovenesc atunci când interpretează la caval, fluier, ocarina, tilinca, fluiere îngemănate şi naiu. A început studiul instrumental la Şcoala Populară de Artă din Botoşani, sub îndrumarea profesorului Ioan Enciu, absolvind cursurile şcolii populare în anul 2014. În palmaresul său artistic deţine în jur de opt trofee  cât şi numeroase premii întâi, la concursurile Folclorice. De asemenea, se poate mândri cu spectacole susţinute pe scenele mari ale ţării în colaborare cu artişti consacraţi ca Gelu Voicu şi acompaniat de orchestre populare renumite, precum ” Cătălina”, ”Rapsozii Botoşanilor” şi ”Mugurelul”.

Acţiunile comunitare din cadrul SNAC oferă oportunităţi şi şanse egale de afirmare tuturor copiilor, fie că sunt cu dizabilităţi, provin din medii sociale defavorizate sau din şcoli obişnuite.

Parteneriatul SNAC este un mijloc prin care dezvoltăm la elevi atitudini de acceptare, toleranţă, empatie. Este o modalitate  de integrare  socială a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Imagini din anii anteriori ai concursului pot fi surprinse în următorul link: AICI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.