anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Concurs de felicitări, povestiri sau poezii în limba engleză

GALERIE
felicitari
 • felicitari
- +

Elevii de toate vârstele din judeţ îşi pot arăta talentul şi creativitatea în cadrul celei de-a treia ediţii a Concursului de felicitări şi scrisori de dragoste în limba engleză February’s Moonstruck. Competiţia este organizată de către Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, prin Compartimentul American Corner, urmând să se desfăşoare pe două secţiuni. 

Astfel, elevii din clasele I-IV pot realiza o felecitare cu mesaj, pe care o pot depune la sediul bibliotecii, la Compartimentul American Corner, până pe data de 14 februarie. Elevii de gimnaziu şi liceu pot participa la competiţie prin realizarea unei lucrări literare în limba engleză, care poate fi o scrisoare, o povestire, un eseu sau o poezie. Participarea la concurs este gratuită, însă tinerii autori trebuie să fie înscrişi la bibliotecă. De asemenea, lucrările trebuie să fie originale, să nu depăşească o pagină în format A4, iar la secţiunea destinată elevilor de gimnaziu şi liceu, dimensiunea textelor să fie între 500 şi 700 de cuvinte, redactate în format doc sau docx, acestea putând fi trimise la adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com.

Alături de lucrarea ataşată e-mailului, participanţii vor trebui să menţioneze şi numărul permisului de bibliotecă, numele şi prenumele, clasa, numele şcolii şi al profesorului coordonator. Jurizarea va avea loc în perioada 15-23 februarie, juriul fiind format din profesori de limba engleză. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 23 februarie, la ora 10.00, la sediul bibliotecii. Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o carte care va intra în fondul Bibliotecii Judeţene. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea publicată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.