Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Concurs de interpretare pentru studenţii de la universităţile de arte. Premii de 10.000 de lei

GALERIE
concurs Eduard Caudella
  • concurs Eduard Caudella
- +

Concursul Naţional de Interpretare „Eduard Caudella”, aflat la cea de-a IV-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în mediul online, studenţii şi masteranzii de la instituţiile de învăţământ superior de muzică din ţară putând participa la concurs trimiţând înregistrări care pot pune în valoare tehnica şi nivelul de performanţă al fiecărui participant.

Competiţia este organizată de către Asociaţia Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi şi are drept scop sprijinirea şi promovarea tinerilor artişti muzicieni aflaţi la început de carieră, cei mai buni dintre aceştia având ocazia să fie recompensaţi cu premii în valoare totală de 10.000 de lei.

Evenimentul are drept scop, de asemenea, şi promovarea şi valorificarea repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic şi vocii, concursul adresându-se tuturor categoriilor de instrumente (vioară şi corzi grave, pian şi canto, instrumente de suflat şi percuţie), urmând o succesiune trienală, adică fiecare categorie menţionată repetându-se o dată la trei ani. La această ediţie, concursul se desfăşoară pe secţiunile vioară / corzi grave, canto şi muzică de cameră.

„Primele trei ediţii s-au bucurat de un real succes, laureaţii beneficiind de premii importante, de vizibilitate pe scena naţională a instituţiilor de profil, de public numeros şi entuziast în sală, dar şi în online, prin transmisiune directă a Concertului de Gală în ediţia trecută. Ediţia actuală este specială, se doreşte a fi considerată ediţie suport pentru tinerii artişti, un imbold în a continua poveşti şi energii în afara sălii de studiu, o rampă de lansare pe scena valorilor naţionale interpretative”, au menţionat organizatorii.

Juriul concursului este alcătuit din personalităţi ale muzicii academice româneşti, profesori în instituţii de învăţământ superior vocaţional din Iaşi, Cluj şi Bucureşti, preşedinte fiind conf. univ. dr. Ciprian Ion, decan al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice de la Iaşi.

Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul sonosalumni.ro până pe data de 14 noiembrie, evaluarea concurenţilor urmând să aibă loc în perioada 16-20 noiembrie. Gala laureaţilor va avea loc sâmbătă, pe 21 noiembrie, de la ora 19.00, putând fi urmărită pe pagina de Facebook a concursului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri