anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Concurs de interpretare pentru studenţii de la universităţile de arte. Premii de 10.000 de lei

GALERIE
concurs Eduard Caudella
  • concurs Eduard Caudella
- +

Concursul Naţional de Interpretare „Eduard Caudella”, aflat la cea de-a IV-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în mediul online, studenţii şi masteranzii de la instituţiile de învăţământ superior de muzică din ţară putând participa la concurs trimiţând înregistrări care pot pune în valoare tehnica şi nivelul de performanţă al fiecărui participant.

Competiţia este organizată de către Asociaţia Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi şi are drept scop sprijinirea şi promovarea tinerilor artişti muzicieni aflaţi la început de carieră, cei mai buni dintre aceştia având ocazia să fie recompensaţi cu premii în valoare totală de 10.000 de lei.

Evenimentul are drept scop, de asemenea, şi promovarea şi valorificarea repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic şi vocii, concursul adresându-se tuturor categoriilor de instrumente (vioară şi corzi grave, pian şi canto, instrumente de suflat şi percuţie), urmând o succesiune trienală, adică fiecare categorie menţionată repetându-se o dată la trei ani. La această ediţie, concursul se desfăşoară pe secţiunile vioară / corzi grave, canto şi muzică de cameră.

„Primele trei ediţii s-au bucurat de un real succes, laureaţii beneficiind de premii importante, de vizibilitate pe scena naţională a instituţiilor de profil, de public numeros şi entuziast în sală, dar şi în online, prin transmisiune directă a Concertului de Gală în ediţia trecută. Ediţia actuală este specială, se doreşte a fi considerată ediţie suport pentru tinerii artişti, un imbold în a continua poveşti şi energii în afara sălii de studiu, o rampă de lansare pe scena valorilor naţionale interpretative”, au menţionat organizatorii.

Juriul concursului este alcătuit din personalităţi ale muzicii academice româneşti, profesori în instituţii de învăţământ superior vocaţional din Iaşi, Cluj şi Bucureşti, preşedinte fiind conf. univ. dr. Ciprian Ion, decan al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice de la Iaşi.

Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul sonosalumni.ro până pe data de 14 noiembrie, evaluarea concurenţilor urmând să aibă loc în perioada 16-20 noiembrie. Gala laureaţilor va avea loc sâmbătă, pe 21 noiembrie, de la ora 19.00, putând fi urmărită pe pagina de Facebook a concursului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (I)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (I)

Actualele alegeri din Statele Unite nu sunt în principal o competiţie între doi candidaţi, ci între două viziuni radical diferite privind tipul de societate din America

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Nichita DANILOV

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Mergeam cu autobuzul 42 CUG – Copou, pe traseul ce cuprinde Bazarul, dealul Cetăţuia, cartierul Frumoasa, Manta Roşie, Pasarela Bucium, Bulevardul Socola, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Elena Doamnă, Tg. Cucu, Bulevardul Independenţei, Casa Studenţilor, Universitatea, Supermagazinul Copou, Rondul de la Agronomie şi înapoi. Făcusem de câteva ori traseul, stând pe scaun şi privind pe geam.

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Michael ASTNER

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Prin ianuarie 1974, tata a primit o scrisoare oficială de mulţumire de la maiorul în rezervă Ioan Călugăr, comandantul Centrului de Pregătire Militară a Tineretului pentru Apărarea Patriei de pe lîngă Întreprinderea de Confecţii „Steaua Roşie“ Sibiu. Iat-o:

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Dana ȚABREA

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Nu îmi mai permit în actualul context pandemic să vă îndemn să fiţi buni. Pentru că mă uit în jur şi observ că oamenii buni au cam dispărut. Sau – dacă au dispărut – nu au fost niciodată acolo. Însă nu voi înceta să vă călăuzesc privirea spre frumos, iar astfel poate măcar cineva se va descoperi vreodată pe sine, într-o relaţie reală cu celălalt.

pulspulspuls

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Ok, ştim că azi e sâmbătă şi, aşa cum v-am obişnuit, încercăm pe cât putem să nu vă plictisim şi în uichend cu subiecte din politichia cea sulfuroasă de Bahlui, dar iacătă că azi nu prea avem ce face şi, cum bătălia pentru liste la partidoiul ieşean mai are un pic şi iese în stradă, la bulivar, am zic că musai să vă spunem şi domniilor voastre două vorbe.

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.