Concurs de interpretare pentru studenţii de la universităţile de arte. Premii de 10.000 de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Concurs de interpretare pentru studenţii de la universităţile de arte. Premii de 10.000 de lei

GALERIE
concurs Eduard Caudella
  • concurs Eduard Caudella
- +

Concursul Naţional de Interpretare „Eduard Caudella”, aflat la cea de-a IV-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în mediul online, studenţii şi masteranzii de la instituţiile de învăţământ superior de muzică din ţară putând participa la concurs trimiţând înregistrări care pot pune în valoare tehnica şi nivelul de performanţă al fiecărui participant.

Competiţia este organizată de către Asociaţia Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi şi are drept scop sprijinirea şi promovarea tinerilor artişti muzicieni aflaţi la început de carieră, cei mai buni dintre aceştia având ocazia să fie recompensaţi cu premii în valoare totală de 10.000 de lei.

Evenimentul are drept scop, de asemenea, şi promovarea şi valorificarea repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic şi vocii, concursul adresându-se tuturor categoriilor de instrumente (vioară şi corzi grave, pian şi canto, instrumente de suflat şi percuţie), urmând o succesiune trienală, adică fiecare categorie menţionată repetându-se o dată la trei ani. La această ediţie, concursul se desfăşoară pe secţiunile vioară / corzi grave, canto şi muzică de cameră.

„Primele trei ediţii s-au bucurat de un real succes, laureaţii beneficiind de premii importante, de vizibilitate pe scena naţională a instituţiilor de profil, de public numeros şi entuziast în sală, dar şi în online, prin transmisiune directă a Concertului de Gală în ediţia trecută. Ediţia actuală este specială, se doreşte a fi considerată ediţie suport pentru tinerii artişti, un imbold în a continua poveşti şi energii în afara sălii de studiu, o rampă de lansare pe scena valorilor naţionale interpretative”, au menţionat organizatorii.

Juriul concursului este alcătuit din personalităţi ale muzicii academice româneşti, profesori în instituţii de învăţământ superior vocaţional din Iaşi, Cluj şi Bucureşti, preşedinte fiind conf. univ. dr. Ciprian Ion, decan al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice de la Iaşi.

Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul sonosalumni.ro până pe data de 14 noiembrie, evaluarea concurenţilor urmând să aibă loc în perioada 16-20 noiembrie. Gala laureaţilor va avea loc sâmbătă, pe 21 noiembrie, de la ora 19.00, putând fi urmărită pe pagina de Facebook a concursului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.