Concurs de proză și poezie la Erbiceni la 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Concurs de proză și poezie la Erbiceni la 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu! (P)

GALERIE
1 (6)272625224 (2)3 (1)2 (1)
 • 1 (6)
 • 27
 • 26
 • 25
 • 22
 • 4 (2)
 • 3 (1)
 • 2 (1)
- +

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită în cadrul unui concurs de literatură organizat de Primărie. Elevi de toate vârstele de la școlile din Erbiceni au recitat poezii și fragmente din proza scrisă de Mihai Eminescu.

„Pentru mine a fost o mare bucurie să văd că tinerilor din comunitate nu le este necunoscut Mihai Eminescu. Ziua Culturii Naționale este un eveniment care trebuie marcat în fiecare an pentru că este o bună ocazie să promovăm educația și cultura. 

Cu respectarea prevederilor legate de prevenirea pandemiei, am organizat acest concurs pentru copiii noștri. Educația este o formă de învățare care nu se termină niciodată. Cei care susțin educația sunt cei care, astăzi, se gândesc la viitorul comunității lor. Educația ne învață să fim oameni și cum să ne comportăm în societate. De aceea, voi fi permanent un sprijin pentru toți elevii și dascălii noștri în toate activitățile educaționale pe care le organizează„ a spus primarul Ionel Lungu.

Din juriu au făcut parte Alexandra Bulancea, studentă la Conservator și cântăreață de muzică populară în ansmablul „Bahluețul„ , Maria Voina, învățătoare în satul Bârlești, Florența Niculiță, învățătoare în satul Erbiceni, Cristina Morariu, consilier local și Cerasela Pascal, reprezentat al Primăriei.  

Copiii au primit Diplome de excelență și cărți de proză și poezie din opera marelui poet național.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.