Concurs de roboţi, cu participare internaţională, la un liceu ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Concurs de roboţi, cu participare internaţională, la un liceu ieşean

GALERIE
concurs de roboti
  • concurs de roboti
- +

Cea de-a treia ediţie a Concursului Judeţean de Creativitate Tehnică „Mecatron“ se va desfăşura pe data de 1 martie la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi, competiţia adresându-se elevilor din ciclul gimnazial şi liceal cu profil tehnic din judeţ. Competiţia şcolară este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Facultatea de Mecanică de la Universitatea Tehnică. 

 

„Calitativ, rezultatele aşteptate urmăresc creşterea interesului elevilor pentru domeniile ştiinţelor şi tehnologiei, creşterea motivaţiei şi a interesului pentru competiţie, consolidarea unor relaţii de colaborare permanentă în domeniul tehnic aplicat între instituţiile şcolare implicate. Urmărim în acest fel crearea unei comunităţi şcolare tehnice care să includă o mare diversitate de şcoli cu preocupări în domeniul tehnic, şcoli care să devină din ce în ce mai performante“, menţionează reprezentanţii Liceului de Mecatronică. Anul acesta, concursul va include şi o secţiune internaţională, în care elevi din şase ţări europene (marea Britanie, Italia, Spania, Portugalia, Cehia şi Finlanda), aflaţi în schimb de experienţă şi mobilitate de învăţare la liceul care găzduieşte competiţia se vor întrece cu elevii români în găsirea unor soluţii pentru probleme ce ţin de robotică. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.