COMUNICAT DE PRESĂ

Concurs de robotică organizat de Asociația Nație Prin Educație

miercuri, 06 martie 2024, 12:59
2 MIN
 Concurs de robotică organizat de Asociația Nație Prin Educație

Liceul de Informatică Grigore Moisil vă invită să fiți alături de echipele de robotică din toată regiunea, pentru a susține viitorii arhitecți ai comunităților inteligente din România. În weekendul 8 – 10 martie 2024, vă invităm la Centrul de Evenimente AGORA din Iasi, să urmăriti meciurile din cadrul Turneului de Ligă al BRD FIRST Tech Challenge Romania și să descoperiți potențialul roboților creați de liceeni români, urmand ca in intervalul 22 – 24 martie 2024 să urmărim Campionatul Național la aceeași locație.

45 de echipe din toată țară s-au calificat la acest eveniment, în urma căruia se vor desemna echipele care vor participa la Campionatul Național BRD FIRST Tech Challenge și, ulterior, la Mondialul de Robotică din SUA.

Programul evenimentului va fi disponibil AICI  și AICI

Călătoria științifică extraordinară a echipei de robotică Peppers la competiția internațională „First Tech Challenge Championship” desfășurată la Houston, Texas, în perioada 16 – 25 aprilie 2023 a fost posibilă datorită sprijinului financiar oferit de Primăria Municipiului Iași, de comunitatea IT ieșeană și de liderii din lumea afacerilor care susțin dezvoltarea unor școli ale viitorului la Iași.

Echipa Peppers a obținut la competiția mondială „First Tech Challenge Championship” 2023 premiul Motivate Award, locul II, după ce la etapa națională din 2023, Peppers obținuse locul al II-lea la premiul „Inspire Award”, robotul lor clasându-se pe locul V la nivel național.

Pasiunea de a dărui comunității a fost insuflată de către doamna profesoară de informatică Țibu Mirela, mentorul echipelor de robotică, dar și de către comunitatea de învățare a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași (LIIS). Dacă obișnuia ca în fiecare an să fie coordonatoarea elevilor calificați la Olimpiada Națională de Informatică, în unii ani, coordonând participarea unora dintre ei la Balcaniada Juniori sau Seniori, profesoara Mirela Țibu a început din anul 2018 să fie, în paralel, și mentorul elevilor pasionați de robotică. Mentoratul pe care l-a dezvoltat în cadrul echipelor de robotică ale Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași i-a inspirat pe elevi să devină mai creativi, mai siguri pe ei și pe ideile lor inovative.

Această efervescență de idei inovative, dezvoltarea roboticii prin cele 3 ateliere și cele 3 echipe (două de liceu – CyLiis și Peppers și una de gimnaziu – Avocado Robotics) au fost posibile datorită unor mentori inspiraționali: absolvenți LIIS, fondatori, cofondatori, foști membri ai echipelor și mai ales, datorită principalului finanțator Cristian Micliuc – absolvent LIIS, promoția 2001 și CEO Heaven Solutions.

Mai multe informații despre povestea atelierelor de robotică sunt accesibile la link-ul:

Echipa CyLiis a participat s-a calificat în perioada 23 – 25 iunie 2023, în Laurel, Maryland (SUA) la Concursul Internațional de Robotică Maryland Tech Invitational (MTI). La această competiție s-au calificat 6 echipe ale României:

           

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii