anunturi
grandchef
Bolta rece

Concurs de scrisori de dragoste în engleză, dedicat elevilor

GALERIE
concurs, scrisori dragoste, asachi
 • concurs, scrisori dragoste, asachi
- +

Elevii din judeţul Iaşi au ocazia să participe şi în acest an la concursul de felicitări şi scrisori de dragoste în limba engleză „February’s Moonstruck”, competiţie aflată la cea de-a VI-a. 

Concursul este organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, prin Compartimentul American Corner, cele două secţiuni ale competiţiei fiind destinate elevilor din clasele primare, respectiv din clasele gimnaziale şi liceale. În cazul secţiuinii destinate elevilor din clasele primare, participanţii trebuie să realizeze o felicitare cu mesaj conform temei concursului, felicitări care trebuie depuse la sediul central al Bibliotecii Judeţene, la Compartimentul American Corner, până pe 1 februarie. Participanţii trebuie să aibă permis de acces la bibliotecă valabil, fiind menţionate pe felicitări numărul permisului, numele şi prenumele, dar şi clasa, şcoala şi numele profesorului coordonator, dacă este cazul.

La cea de-a doua secţiune a competiţiei, destinate creaţiei literare pentru elevii de gimnaziu şi liceul, participanţii trebuie să scrie o lucrare literară originală în limba engleză, scrisoare, povestire, eseu sau poezie care să respecte tema concursului. Lucrările trebuie redactate pe pagini format A4, să aibă între 500 şi 700 de cuvinte şi să fie trimise în format electronic editabil la adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com până pe 1 februarie. De asemenea, emailul trebuie să conţină numărul permisului la bibliotecă, numele, prenumele, clasa şi şcoala. Lista premianţilor va fi publicată pe site-ul bibliotecii pe 25 februarie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X