Concurs important la Colegiul de Telecomunicaţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Concurs important la Colegiul de Telecomunicaţii

GALERIE
olimpiada-chimie-timisoara-2011-6
  • olimpiada-chimie-timisoara-2011-6
- +

109 elevi din 18 şcoli ieşene îşi vor testa astăzi cunoştinţele de matematică şi ştiinţe. Începând cu ora 10, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii va găzdui Concursul Judeţean „Caleidoscop ştiinţific”, aflat la a treia ediţie.

 

Participanţii la competiţie sunt elevi de de clasa a VIII-a de la şcolile gimnaziale din judeţ şi un grup de elevi din clasa a IX-a de la colegiul gazdă, care au dovedit aptitudini în studiul ştiinţelor exacte, dar şi în domeniu artelor plastice. ” Organizatorii concursului îşi propun să stimuleze interesul elevilor pentru studiul ştiinţelor exacte, să încurajeze transferul informaţional în cadrul ariei curriculare Matematică şi ştiinţe, să formeze şi să întreţină respectul pentru oamenii de ştiinţă ieşeni care au contribuit la dezvoltarea unor domenii ştiinţifice, să cultive aptitudinile artistice ale tinerilor, să le dezvolte creativitatea şi simţul artistic în contextul formării unei gândiri logice, bazate pe un conţinut ştiinţific”, a subliniat Lăcrămioara Alexandrescu, director al instituţiei. Concursul este structurat pe trei secţiuni – eseu ştiinţific, creaţie plastică şi cultură generală. Câştigătorii vor primi cărţi şi materiale de birotică.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.