Concurs internațional de interpretare critică, cu 300 de elevi, la Colegiul „Garabet Ibrăileanu“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Concurs internațional de interpretare critică, cu 300 de elevi, la Colegiul „Garabet Ibrăileanu“

GALERIE
colegiul garabet ibraileanu iasi
  • colegiul garabet ibraileanu iasi
- +

Astăzi, 8 aprilie, va avea loc un concurs de interpretare critică cu participare internaţională la Colegiul „Garabet Ibrăileanu“, la care şi-au anunţat prezenţa peste 300 de elevi din judeţele Botoşani, Cluj, Iaşi, Neamţ, Olt, Teleorman, dar şi din Chişinău. 

Evenimentul este împărţit pe două secţiuni, una de lucrare scrisă individuală, destinată elevilor claselor IV-XII, dar şi o secţiune de postere intitulată „Plăcerea lecturii şi arta privirii“, adresată elevilor claselor VII-XII. Competiţia şcolară face parte din evenimentele cuprinse în Calendarul concursurilor interjudeţene şi regionale şcolare al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru anul 2016-2017, dar şi în Calendarul activităţilor educative regionale 2017, aflat la cea de-a XIII-a ediţie.

Evenimentul are ca obiectiv general creşterea interesului pentru experienţa culturală şi literară, dar şi dezvoltarea competenţelor de comunicare şi a metalimbajului specific literaturii. Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Spiritul critic în contextul actual, european“, iar partenerii acestuia sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, Colegul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ din Iaşi, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi“ şi Asociaţia ELPAR din Iaşi. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 9 martie, de la ora 10.00, la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.