anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Concurs la „Cuza Vodă”: proiectul care i-ar putea aduce lui Dâncă încă un mandat de director

GALERIE
Robert_Danca
 • Robert_Danca
- +

Concursul pentru postul de manager al Maternităţii „Cuza Vodă” din Iaşi trece luni, 4 iulie, la următoarea etapă: susţinerea publică a proiectului de management. Un singur candidat s-a înscris pentru a conduce unitatea medicală în următorii ani, actualul manager, economistul Robert Dâncă. Astfel, tema proiectului de management este „Performanţa financiară a activităţilor spitalului. Propuneri de îmbunătăţire a finanţării spitalului pe baza analizei situaţiei financiare”. 

Unitatea medicală este prezentată în proiect de către candidat ca cea mai mare maternitate din zona Moldovei, care tratează inclusiv cazuri complexe din celelalte judeţe. Conform unor chestionare de satisfacţie completate de paciente în perioada decembrie 2016 - ianuarie 2018, „Cuza Vodă” se afla pe locul I în rândul unităţilor sanitare cu paturi în ceea ce priveşte calitatea serviciilor medicale oferite.

Problema prioritară: creşterea activităţii din ambulatoriu

În proiect au fost identificate şi sintetizate cinci probleme critice pe care maternitatea ieşeană le are: numărul redus de consultaţii şi servicii în ambulatoriul de specialitate, lipsa finanţării transportului neonatal, cheltuielile fiind suportate integral din bugetul spitalului, precum şi lipsa unui mamograf din dotarea spitalului. De asemenea, este nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor din secţiile de ginecologie şi de amenajarea şi dotarea corpului administrativ. O altă problemă este lipsa cadrului legislativ pentru decontarea cazurilor de tip cronic pentru gravidele cu risc.

„Există unele cazuri care au nevoie de monitorizare şi îngrijire specială de-a lungul sarcinii. Aceste cazuri au o durată lungă de spitalizare, ajungând până la 58 de zile de spitalizare în anul 2021. Din punct de vedere al finanţării, venitul generat de un caz acoperă într-un procent foarte redus cheltuielile generate pentru tratarea acestuia. Pentru rezolvarea acestei probleme critice, o alternativă ar fi încheierea unui contract cu CJAS cu finanţare de tip cronic pentru aceste cazuri cu durate lungi de spitalizare”, se precizează în proiectul de management.

Dintre acestea, problema considerată a fi prioritară pentru a fi rezolvată este creşterea activităţii din ambulatoriul integrat, care ar contribui şi la îmbunătăţirea performanţei financiare, fiind o problemă pe care Robert Dâncă a prezentat-o şi la concursul din anul 2017. Ambulatoriul funcţionează într-o clădire modernă, care a fost dată în folosinţă în 2014. „Conform programului medicilor în ambulatoriu, în anul 2021, au fost realizate consultaţii şi servicii în valoare de 416.516 lei.

Valoarea maximală care ar fi putut fi realizată în anul 2021, în baza programului existent al medicilor, este de 1.932.988 lei, de 4,64 ori mai mare”, se mai precizează în proiect. Astfel, prin creşterea treptată a timpului petrecut în cabinete şi monitorizarea cazurilor externate, se doreşte creşterea veniturilor din ambulatoriu şi implicit şi reducerea sau „chiar eliminarea timpului în care personalul nu are activitate”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.