anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

CONCURS NAŢIONAL „ŞTIU ŞI APLIC” - SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRIND DE PE BĂNCILE ŞCOLII!

GALERIE
concurs stiu apli (1)
 • concurs stiu apli (1)
- +

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, condus de Inspector șef Costel Grojdea  împreună cu Inspectorul șef adjunct George Daniel Tanasievici din cadrul  Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă (S.S.M) al inspectoratului , în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean  Iași, reprezentat de Inspector General Școlar adjunct Cristian Pravăț au organizat Concursul Județean „ŞTIU ŞI  APLIC!- Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii! ”. 

 

Concursul  face parte  din  cadrul Campaniei  Naționale  „ Valențele culturale ale securității și sănătății în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale”, coordonată de Inspecția Muncii București, România, obiectivul principal al concursului fiind încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere a disciplinei numită  „Securitate și sănătate în muncă”.
 
Desfășurarea evenimentului  s-a realizat la nivel naţional pe platforma online unică, participând 648  de elevi. Concursul a constat în formarea de echipe a câte 2 elevi din ciclul inferior şi cel superior al liceului şi din învăţământul profesional, înscrise pentru cele 5 secţiuni.
 
Faza judeţeană a concursului  s-a  desfăşurat în cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, unde au participat 78 de elevi însoţiţi de profesorii lor coordonatori, şi a cuprins două etape :
 Etapa  I- proba teoretică –„Ce ştim despre securitatea şi sănătatea în muncă”?-test susţinut individual pe calculator, unde timpul de rezolvare a fost de 30 de minute;
Etapa  II- proba  practică- „Identifică riscurile şi alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar” –probă practică , unde timpul de susţinere  a fost de 15 minute.
 
Rezultatele finale obţinute de elevi la aceasta etapă  sunt :
Locul I-  echipa  de la Şcoala Profesională  „Gropniţa” , Gropniţa
Locul II- echipa de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”, Iaşi
 Locul III- echipa de la Liceul Tehnologic  „Dimitrie Leonida”, Iaşi
 MENŢIUNE I – echipa de la Liceul Tehnologic de „Transporturi şi de Construcţii”, Iaşi
MENŢIUNE  II- echipa de la Şcoala Profesională  „Ionel Teodoreanu”, Victoria
MENŢIUNE III- echipa de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.