Concurs naţional de creativitate la Iaşi, cu echipe mixte de elevi cu nevoi speciale şi din şcoli de masă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

COMUNICAT DE PRESA

Concurs naţional de creativitate la Iaşi, cu echipe mixte de elevi cu nevoi speciale şi din şcoli de masă

GALERIE
DSC_0450DSC_0350DSC_0362DSC_0394DSC_0429DSC_0662DSC_0667DSC_0758
 • DSC_0450
 • DSC_0350
 • DSC_0362
 • DSC_0394
 • DSC_0429
 • DSC_0662
 • DSC_0667
 • DSC_0758
- +

Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu” Iaşi şi Asociaţia profesorilor ERIP a organizat, în acest sfârşit de săptămână, cea de-a VII-a ediţie a Concursul naţional pentru elevii din învăţământul special şi de masă „Tradiţii şi creativitate”, inclus în CAEN 2019.

 

Proiectul şi-a propus să stimuleze creativitatea şi iniţiativele elevilor în derularea de activităţi specifice pentru a demonstra aptitudini şi interese care le vor permite accesul la viaţa publică şi o inserţie socio-profesională care să le aducă satisfacţii, sub îndrumarea plină de professionalism a cadrelor didactice. Un alt aspect urmărit este disponibilitatea de participare la activităţi comune în cadrul cărora elevii de la învăţământul special şi public lucrează împreună, cooperează şi intră în competiţie de pe poziţii egale. În cadrul acestui concurs, elevii îşi dezvoltă abilităţi practice şi de lucru în echipă, existând posibilitatea de afirmare a cunoştinţelor, priceperilor şi deprinderilor la nivel naţional.

La acest eveniment au participat peste 300 de elevi, în total din care 174 elevi învăţământ special şi 137 elevi învăţământ de masă, provenind din şcoli din Iaşi, Bucureşti, Bistriţa, Brăila, Buzău, Galaţi, Cluj, Timişoara, Olt, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău. Aceşti elevi au fost îndrumaţi  de 120 cadre didactice care au susţinut intense ore de pregătire teoretică şi practică pentru acest concurs. În cadrul concursului ”Tradiţii şi creativitate” există şi o secţiune dedicată profesorilor, şi anume Simpozionul naţional cu tema „Imaginaţie şi creativitate în demersul instructiv – educativ”, care a constituit o oportunitate pentru cei care au elaborate articole ce au pus accentual pe un proces instructiv – educativ de calitate. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.