anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 09.08.2020

Concurs naţional de proză numai pentru debutanţi, la Iaşi. Sunt multe premii

GALERIE
muzeul literaturii romane iasi
  • muzeul literaturii romane iasi
- +

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi invită autorii români cu vârsta de minimum 14 ani să se înscrie la Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu“, aflat la cea de-a XI-a ediţie.

Participanţii pot fi autori români şi din afara graniţelor ţării, care nu au debutat însă editorial. Cei care doresc să se înscrie pot trimite de la una până la trei lucrări în proză, inclusiv fragmente de roman, de maximum 15 pagini fiecare, până pe 1 ocotombrie.

Concursul îşi propune să descopere talente literare şi să susţină creaţia literară contemporană. Concurenţii pot trimite prin poştă sau depune lucrările doar redactate electronic şi printate în format A4.

În coletul depus sau trimis trebuie introdus şi un plic închis cu acelaşi motto cu al lucrării, plic care trebuie să conţină numele şi prenumele autorului, un CV de prezentare şi date de contact, date care vor fi folosite doar în situaţia în care manuscrisele sunt desemnate câştigătoare.

Juriul va fi compus din cel puţin trei membri, scriitori, şi va fi stabilit de Muzeul Literaturii Române Iaşi. În urma corectării textelor, se vor acorda Marele Premiu „Mihail Sadoveanu“, premiile I, II, III şi trei menţiuni.

Premiile vor fi anunţate pe site-ul şi pagina de Facebook ale Muzeului pe 7 noiembrie, cu ocazia programului cultural Zilele „Mihail Sadoveanu“, iar diplomele vor fi expediate prin poştă.

Câştigătorii Marelui Premiu „Mihail Sadoveanu“ la Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu“, la oricare din ediţiile anterioare, nu mai pot participa. Informaţii suplimentare cu privire la criteriile de departajare a lucrărilor, dar şi alte informaţii pot fi obţinute pe pagina web a instituţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.