anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Concurs național pentru hackeri ”cuminți” la Universitatea Tehnică: UNbreakable România

GALERIE
UNbreakable România hackeri
  • UNbreakable România hackeri
- +

Competiţia naţională de securitate cibernetică adresată elevilor şi studenţilor, UNbreakable România, care are drept scop educarea "unei noi generaţii de hackeri etici" se desfăşoară în perioada 16-18 octombrie, evenimentul fiind organizat de către Bit Sentinel, în parteneriat cu Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi şi Orange România.

Tinerii înscrişi în competiţie trebuie să rezolve exerciţii de algoritmică, de apărare cibernetică, de răspuns la incidente şi investigaţii informatice, de identificare şi remediere a vulnerabilităţilor din sisteme IT într-un mediu controlat. Participarea la competiţia UNbreakable România este individuală, iar înscrierea concurenţilor este gratuită, direct pe site-ul competiţiei. La finalul competiţiei vor fi premiaţi primii trei cei mai buni participanţi, premiile constând în gadgeturi în valoare totală de 750 de euro.

Conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale la Politehnica ieşeană, a precizat că universitatea sprijină aceste tipuri de evenimente care au ca rol popularizarea în rândul tinerilor a unui subiect extrem de important în societatea şi economia actuală.

"Securitatea cibernetică reprezintă un domeniu cheie, cu implicaţii profunde asupra sistemelor financiare, de transport, guvernare, medicale şi până la Internetul pe care îl accesează copiii noştri. Cu toate acestea, există o lipsă acută de specialişti. Această problemă nu este nouă, dar s-a acutizat în ultimii 5-10 ani, odată cu creşterea atât a numărului, cât şi a intensităţii atacurilor cibernetice", a punctat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman.

Astfel, iniţiativa organizării unui astfel de concurs are la bază dorinţa de a atrage talente şi pentru a creşte interesul faţă de securitatea cibernetică. "Împreună cu partenerii din industrie avem rolul de a crea contextul potrivit pentru a creşte specialişti în acest domeniu, de a le deschide calea către o carieră de succes şi de a răspunde astfel la criza cu care se confruntă securitatea cibernetică", a adăugat Simona Caraiman.

Iniţiativa UNbreakable România îşi propune să organizeze astfel de concursuri naţionale periodic, pentru a motiva şi încuraja tot mai mulţi tineri să se specializeze în acest domeniu de activitate. Competiţia se va desfăşura în primă fază la nivel naţional, urmând să fie organizate şi evenimente locale sau regionale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (I)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (I)

Actualele alegeri din Statele Unite nu sunt în principal o competiţie între doi candidaţi, ci între două viziuni radical diferite privind tipul de societate din America

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Nichita DANILOV

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Mergeam cu autobuzul 42 CUG – Copou, pe traseul ce cuprinde Bazarul, dealul Cetăţuia, cartierul Frumoasa, Manta Roşie, Pasarela Bucium, Bulevardul Socola, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Elena Doamnă, Tg. Cucu, Bulevardul Independenţei, Casa Studenţilor, Universitatea, Supermagazinul Copou, Rondul de la Agronomie şi înapoi. Făcusem de câteva ori traseul, stând pe scaun şi privind pe geam.

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Michael ASTNER

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Prin ianuarie 1974, tata a primit o scrisoare oficială de mulţumire de la maiorul în rezervă Ioan Călugăr, comandantul Centrului de Pregătire Militară a Tineretului pentru Apărarea Patriei de pe lîngă Întreprinderea de Confecţii „Steaua Roşie“ Sibiu. Iat-o:

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Dana ȚABREA

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Nu îmi mai permit în actualul context pandemic să vă îndemn să fiţi buni. Pentru că mă uit în jur şi observ că oamenii buni au cam dispărut. Sau – dacă au dispărut – nu au fost niciodată acolo. Însă nu voi înceta să vă călăuzesc privirea spre frumos, iar astfel poate măcar cineva se va descoperi vreodată pe sine, într-o relaţie reală cu celălalt.

pulspulspuls

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Ok, ştim că azi e sâmbătă şi, aşa cum v-am obişnuit, încercăm pe cât putem să nu vă plictisim şi în uichend cu subiecte din politichia cea sulfuroasă de Bahlui, dar iacătă că azi nu prea avem ce face şi, cum bătălia pentru liste la partidoiul ieşean mai are un pic şi iese în stradă, la bulivar, am zic că musai să vă spunem şi domniilor voastre două vorbe.

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.