Concurs regional de roboţi, poimâine, la Universitatea Tehnică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Concurs regional de roboţi, poimâine, la Universitatea Tehnică

Tema este identificarea unei probleme la o clădire şi rezolvarea acesteia.

GALERIE
concurs roboti
  • concurs roboti
- +

Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Tehnică (TUIASI) organizează duminică etapa regională a concursului de robotică şi soluţii inovatoarea „FIRST LEGO LEAGUE“. La competiţia organizată în colaborare cu Asociaţia pentru educaţie STEM creativă (CRESTEM) s-au înscris 14 echipe din Bacău, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Solca şi Tulcea, dintre acestea urmând să fie selectate patru echipe care vor participa la etapa naţională ce se va desfăşura la jumătatea lunii martie la Bucureşti. În urma desfăşurării etapei naţionale vor fi selectaţi participanţii care vor merge la etapa internaţională, ce va avea loc în SUA în luna mai.

La nivel naţional participă 78 de echipe din 31 de oraşe, echipele fiind formate din copii şi tineri cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. Anul acesta, tema în jurul căreia se desfăşoară concursul este „City Shaper“, participanţii urmând să găsească şi să prezinte soluţii pentru reproiectarea oraşelor. „Pentru că în acest sezon tema este City Shaper, cei din echipe au primit ca temă identificarea unei probleme la o clădire, spre exemplu la şcoală la ei, la o instituţie publică, şi să încerce să rezolve problema. De exemplu, să găsească o soluţie ca şcoala lor să fie rezistentă la un cutremur“ a explicat asist.dr. Cătălin Dosoftei, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Competiţia va începe de la ora 9, şi se va încheia cu premierea participanţilor. Juriul va fi format din aproximativ 25 de cadre didactice, studenţi şi masteranzi de la mai multe facultăţi ale TUIASI. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.