anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Concurs: şase unităţi de învăţământ din Iaşi, declarate „Şcoli ale politeţii“

GALERIE
farcas
  • farcas
- +

Lunar, la iniţiativa şefei ISJ, Genoveva Farcaş (foto), în judeţ are loc o competiţie cu o anume temă, în scopul promovării unei anumite valori morale.

Mai multe unităţi şcolare din judeţ au fost desemnate de către Inspectoratul Şcolar, în cadrul proiectului „Şcoala pentru valori autentice“, drept „Şcoli ale Politeţii“ în urma evenimentelor desfăşurate în luna februarie.

Proiectul se află în cel de-al doilea an de implelentare, unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ organizând în fiecare lună proiecte tematice care promovează un anumit comportament. Unităţile care au obţinut titlul simbolic „Şcoala Politeţii“ pentru activităţile desfăşurate în luna februarie sunt Grădiniţa PP4, Şcoala Gimnazială „Gh. I. Brătianu“ Iaşi, Colegiul Economic Administrativ Iaşi, Şcoala Profesională Stolniceni-Prăjescu, Şcoala Gimnazială Bârnova şi Liceul Tehnologic „Petre Carp“ Ţibăneşti.

„După evaluarea fişelor tri­mise de şcolile participante la proiect, putem spune că luna de­dicată politeţii a favorizat organizarea unor activităţi cu impact pe termen lung, tipărite în memoria afectivă a elevilor, cu valori transmise de la o generaţie la alta, fapt care confirmă, încă o dată, că şcoala nu este un spaţiu izolat al dezvoltării personale, ci un spaţiu al comuniunii, al frumosului, al educaţiei necesare în viaţa de zi cu zi“, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Iaşi.

Printre proiectele organizate de către şcolile declarate câştigătoare se numără „Politeţea în ochi de copil“, „Bunele maniere prin teatru“, „Magia politeţii“, „Călători prin lume însoţiţi de politeţe“, „Solniţa politicoasă“ sau „Atelierul bunelor maniere“.

„Şcoala pentru valori autentice“ este un proiect realizat la iniţiativa inspectorului şcolar general, Genoveva Farcaş, „fiind un demers menit să pună în valoare principii morale, civice, estetice, considerate esenţiale pentru o educaţie completă“. Obiectivele proiectului vizează cultivarea valorilor umane clasice la elevii din toate unităţile de învăţământ preuniversitar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.