Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 21.02.2024

Concursul de Educaţie Rutieră organizat de Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” şi-a desemnat câştigătorii (FOTO)

GALERIE
concurs_educatie_rutiera_Sturdza_Iasi10
  • concurs_educatie_rutiera_Sturdza_Iasi10
- +

Concursul cu participare Interjudeţeană de Educaţie Rutieră „Prioritatea mea este viaţa mea!”, organizat de Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iaşi şi-a desemnat câştigătorii, după o competiţie acerbă, în care s-au înfruntat în cele 4 secţiuni, peste 115 elevi de la clasa a VIII-a până la clasa a XII-a.

 La echipe, Secţiunea I, Marele Premiu a fost adjudecat de concurenţii de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iaşi, urmaţi de Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu”, Podu Iloaiei, respectiv Şcoala Profesională, nr. 10 Chişinău. Premianţii de la Prima Secţiune sunt Marius Florescu, Tiberiu Vişan Marinel Vlădeanu de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, respectiv Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu”, Podu Iloaiei. Elevii de la Şcolile Gimnaziale „Ştefan cel Mare”, Dancu; „Colonel C. Langa”, Miroslava, „Axinte Uricariul”, Scânteia; „Ion Ghica”, Iaşi s-au aflat printre medaliaţii acestei secţiuni, care a îmbinat rigoarea unui concurs cu inocenţa unor copii doritori să câştige.

La Secţiunea a II-a, a elevilor care au obţinut deja permisul de conducere, cea mai bună echipă a venit de la Liceul de Mecatronică şi Automatizări, urmată de echipele Liceului Tehnologic de Transporturi şi Construcţii, Iaşi, respectiv Liceul Tehnologic Vlădeni.

La proba individuală, s-au clasat pe podium în ordine elevii Paul Spiridon de la Liceului Tehnologic de Transporturi şi Construcţii, Iaşi, respectiv Fănică Ciornei şi Dragoş Săcăleanu de la Liceul de Mecatronică şi Automatizări. Premianţii au fost secondaţi de medaliaţii cu menţiuni, de la Liceul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Paşcani, Colegiul Tehnologic „Anghel Saligny”, Bacău, Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamţ, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iaşi.

”Până la viitoarea întâlnire, de care ne este deja dor, ţinem să felicităm coordonatorul întregului concurs, domnul inginer Victor Bibire, alături de echipa sa şi pe toţi participanţii care au dovedit pasiune pentru un domeniu de viitor, în cadrul căruia Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iaşi a avut mereu un cuvânt de spus”, a precizat prof. Cristina Maria Bida, directorul Colegiului Tehnic ”Mihail Sturdza” Iaşi.

În juruiul de examinare s-au aflat reprezentanţi de la Asociaţia pentru Protecţia Rutieră WORLDSTREET şi poliţişti de la Biroul Rutier Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Indiscreţia jurnalistică

Ioan Alexandru TOFAN

Indiscreţia jurnalistică

Cele mai intime şi ferite aspecte ale unei vieţi individuale ajung mărfuri publice. Asta ca să fie clar că suntem toţi la fel, indiferent de ceea ce facem: anatomia ne leagă, ne face să fim asemenea geniilor. Lectura presei ne linişteşte, pentru că ne arată că nimeni nu-i perfect. Aşadar, să ne culcăm voioşi pe-o ureche, că avem de ce.

opinii

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

În faţa ispitei

Cristina DANILOV

În faţa ispitei

Suntem adesea în fața unei alegeri – să cedăm sau nu în fața ispitei? Adesea, oamenii nu realizează situația pe care o au și consecințele care pot veni din cedarea în fața ispitei. Acţionează emoțional, în funcţie de situaţie, motiv pentru care se întâmplă atât de multe greşeli în viaţa lor. De dragul unei plăceri mai mici, o persoană poate sacrifica o plăcere mai mare, de dragul unei aventuri, o relație stabilă, cedând în fața ispitei. Anticipând ceva bun, care poate fi primit aici și acum, o persoană începe să experimenteze emoții puternice care îl privează de capacitatea de a gândi în perspectivă. 

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Spirit neliniştit, înrudit cu Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Rembrandt, Francisco de Goya, William Blake, Gustave Doré, Khalil Gibran, Marcel Chirnoagă face parte din marea familie a artiştilor vizionari, care au schimbat percepţia noastră asupra lumii. El este un maestru al liniei, al luminii şi al umbrelor încrustate pe placa de metal, topite în bronz sau cioplite în piatră.

pulspulspuls

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Iacătă, stimaţi telespectatori, ce instantaneu fain ne-a trimis un binevoitor, după ce l-a pescuit de pe tarlaua feisbucistă, de pe pagina unui băiat de bine, amic din zona sforarilor politici de Bahlui. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri