Concursul Eurovision 2024 a fost vizionat de un număr record de telespectatori în pofida controverselor

vineri, 24 mai 2024, 19:00
2 MIN
 Concursul Eurovision 2024 a fost vizionat de un număr record de telespectatori în pofida controverselor

Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori, a anunţat joi Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), informează DPA.

Aproximativ 163 de milioane de persoane au urmărit cele trei show-uri organizate în cadrul acestui concurs desfăşurat în oraşul suedez Malmo – cele două semifinale şi marea finală -, difuzate de 37 de posturi de televiziune.

Această audienţă reprezintă o creştere cu 1 milion de telespectatori în raport cu ediţia din 2023, organizată la Liverpool, şi cu 2 milioane de telespectatori faţă de ediţia din 2022, care a avut loc la Torino.

Cea mai amplă competiţie muzicală din lume a fost marcată de controverse puternice, generate de participarea Israelului la acest concurs în contextul războiului din Fâşia Gaza.

De asemenea, reprezentantul Ţărilor de Jos a fost eliminat din concurs după ce a fost acuzat că a ameninţat o femeie din echipa tehnică a organizatorilor competiţiei.

Cu toate acestea, concursul Eurovision 2024 s-a bucurat de mare succes în rândul telespectatorilor, potrivit datelor de audienţă.

În Germania, 8,1 milioane de telespectatori au vizionat marea finală, care a fost urmărită şi de 7,7 milioane de persoane în Regatul Unit, în timp ce audienţa din Franţa a fost de 5,4 milioane de telespectatori, în creştere cu 1,9 milioane de telespectatori în raport cu ediţia din 2023.

Aproximativ 723.000 de persoane au vizionat Eurovision 2024 în Elveţia şi au asistat la momentul în care ţara lor a câştigat trofeul – cea mai mare audienţă obţinută vreodată de acest concurs în Elveţia, marcată totodată de o creştere cu 40% în raport cu anul trecut.

Competiţia muzicală din 2024 a atins un alt prag important, generând 6,5 miliarde de vizualizări pe TikTok şi aproape 500 de milioane de accesări din conturile create pe această reţea de socializare.

Cota totală de audienţă pentru marea finală a fost de 46,7%, cea mai mare înregistrată după anul 2006, în timp ce cota corespunzătoare pentru tinerii telespectatori cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a atins un nivel record, fiind de 58,6%. AGERPRES

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii