Concursul Interjudeţean de Creativitate Mecanică "Dumitru Mangeron"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Comunicat de presă

Concursul Interjudeţean de Creativitate Mecanică "Dumitru Mangeron"

GALERIE
concurs D. Mangeron
  • concurs D. Mangeron
- +

Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Iaşi şi Liceul Tehnologic "A.I. Cuza" Bârlad în parteneriat cu Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial şi Primăria Municipiului Iaşi organizează vineri, 24 Mai 2019, începând cu ora 9,00 la Concursul Interjudeţean de Creativitate Mecanică "Dumitru Mangeron" în cadrul căruia îşi vor testa cunoştinţele de creativitate un număr de 14 echipaje formate din liceeni din zona Moldovei. 

Astfel, şi-au anunţat participarea echipaje din judeţele Iaşi Botoşani, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Suceava.

Concursul se adresează elevilor din clasele a IX-a - a XII-a, de la clasele cu profil mecanic din colegiile tehnice şi liceele tehnologice din zona Moldovei, iar în acest an a fost inclus în cadrul manifestărilor dedicate FIE 2019 – FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL EDUCAŢIEI.

Concursul constă dintr-o probă teoretică şi o probă practică, iar elevii clasei a XII-a vor susţine suplimentar o probă teoretică, iar în funcţie de rezultatul obţinut vor beneficia de anumite facilităţi la admiterea la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.